Granicu prešlo 14 miliona putnika

U 2014. godini državnu granicu na području Terenske kancelarije „Sjeveroistok“ Bijeljina prešlo je ukupno 14.137.046 osoba, od čega na ulazu u BiH 7.138.647, a na izlazu iz BiH 6.998.399, izjavio je danas u Bijeljini Novo Blagojević načelnik, Terenske kancelarije „Sjeveroistok“ Granične policije BiH.

Granicu prešlo 14 miliona putnika

Blagojević je izjavio da je u prošloj godini odbijen ulaz u BiH za 528 stranih državljana, a najčešći razlog je bio neposjedovanje putne isprave.

„U prošloj godini otkrili smo 1.030 prekršaja, od čega je 499 zbog nenadležnosti Granične policije ustupljeno drugim nadležnim organima. Naši službenici otkrili su i 817 osoba po potragama i oni su proslijeđeni nadležnim agencijama", kaže Novo Blagojević.

U novembru i decembru prošle godine službenici Granične policije otkrili su veće količine krijumčarene tekstilne robe, otkrili su 20.000 falsifikovanih dolara i veći broj ilegalaca iz arapskih zemalja koji su pokušavali da se domognu zemalja Evropske unije.

Blagojević je izjavio da se rad Terenske agencije „Sjeveroistok" može ocijeniti kao izuzetno dobar, iako je u prošloj godini na graničnim prelazima koji su u njenom sastavu bilo dužih zastoja u saobraćaju zbog katastrofalnih majskih poplava, a zabilježeni su i protesti poljoprivrednika, mljekara i otpuštenih radnika tuzlanskih preduzeća.

Više od 80 službenika ove Terenske kancelarije bilo je i direktno ugroženo prošlogodišnjim poplavama, kada su u pitanju njihova porodična imanja.

Pripadnici Granične policije ostvarivali su i ostvaruju izuzetno dobru saradnju sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao i sa pripadnicima Granične policije Hrvatske i Granične policije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA