Zoo-farmerke, "nova moda" u Bratislavi

Zoološki vrt u Bratislavi može da se pohvali da odnedavno među svojim stanarima ima „modne kreatore“ – medveda i velike mačke – čija limitirana serija originalnih farmerki izlazi upravo na modne piste i aukciju.

Zoo-farmerke, "nova moda" u Bratislavi

Dizajnerska i reklamna agencija „Manifest 360" zajedno sa zoo-vrtom spojila je lepo, zabavno i korisno i prošle jeseni dala lavovima, tigrovima i drugim velikim mačkama platno za farmerke na mesec dana kao igračku, a sada je mlada kreatorka Lucije Spišakova od tog platna sa originalnim pečatom igre i kreativnosti svake od životinja napravila osam pari farmerki.

„Izrada" farmerki...„Ženka leoparda Nimali, jaguara Laima, tigrica Šilang, lavica Java i medved Feliks pretvorili su platno u svoje omiljene igračke. Cepali su ga, ostavljali na njemu originalne znake, stvarali rupe, ogrebotine. Zamisao je bila da napravimo originalnu odeću u čijem kreiranju bi učestvovale životinje", objasnila je prvobitnu ideju agencija „Manifest 360".

Spišakova je od igrom obrađene tkanine kreirala i sašila osam pari farmerki različitih veličina, a na kožnoj etiketi je potpisan, slikom, i životinjski koautor tih zoo-farmerki.

Ceo prihod od prodaje farmerki ide zoološkom vrtu, a kreatori sami - velike mačke, medved i Spišakova - odrekli su se honorara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA