Podrška proizvodnji organskih preparata od ljekovitog bilja

Firma "Energoterm" iz Bijeljine promovisala je danas organske proizvode od ljekovitog bilja za čiju je proizvodnju dobila 10.000 KM podrške iz međunarodnog projekta Gold za unapređenje lokalnog razvoja.

Podrška proizvodnji organskih preparata od ljekovitog bilja

Pod nazivom "Omnia natura" na tržištu će se naći cvijetne vodice, soli za kupanje i biljni sapuni koji su proizvedeni od organski uzgojenog aromatičnog bilja lavande, smilja i matičnjaka.

Tehnolog "Energoterma" Fatima Šehić rekla je novinarima da proizvodnja i prerada ljekobilja ima dugoročno dobre poslovne efekte i da će njen razvoj pozitivno uticati na stanovništvo i lokalnu zajednicu.

Ona je najavila da firma sa 11 zaposlenih ima u planu i novo zapošljavanje, a u prvoj godini na pola hektara vlastitih zasada u organskoj proizvodnji angažovani su sezonski radnici koji obavljaju oranje sa konjima i ručno okopavanje i uništavanje korova.

Šehićeva je rekla da će ove godine biti podignut još jedan hektar zasada smilja, za šta je potrebno ulaganje od 40.000 KM.

Projekat Gold zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj i Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA