Semberskim premijerligašima opstanak u mislima

Pred dva semberska premijerligaša je odlučujućih 15 kola poslije kojih će biti poznato da li će i dalje biti članovi bh. elite.

Semberskim premijerligašima opstanak u mislima

Poslije jesenje poluetape situacija je više nego dramatična, jer je bijeljinski Radnik na pretposljednjem, 15. mjestu, sa devet bodova, a toliko ima i Mladost iz Velike Obarske, koja je "fenjeraš".

Iznad njih su tuzlanska Sloboda na 14. mjestu sa 12 i trinaestoplasirana Zvijezda iz Gradačca sa 13 bodova. Uz ova četiri trima ugroženi su još zvornička Drina, Vitez i zenički Čelik sa 14, te Travnik sa 15 bodova.

U ova dva kluba, i Radniku i Mladosti svjesni su teške situacije i zbog toga su u zimskom prelaznom roku obje ekipe pretrpjele velike promjene. Klupska rukovodstva odriješila su kesu, doveli kvalitetna pojačanja i nadaju se opstanku u društvu najboljih.

Bijeljinci sa velikim optimizmom dočekuju premijernu utakmicu u kojoj će im rival na domaćem terenu biti niko drugi nego jesenji šampion Široki Brijeg.

- Naš prevashodni cilj je opstanak koji svi od nas u klubu, ali i gradu Bijeljini očekuju. Toga sam svjestan, zajedno sa fudbalerima i od prve utakmice moramo ići na sve ili ništa. Naša računica je jasna, na svom terenu ne smijemo izgubiti više nijedan bod. Prelazni rok je za nas bio više nego uspješan, odradili smo kvalitetne pripreme, bez obzira na sve teškoće finansijske prirode. Imamo ekipu, koja može svakom da pomrsi račune i to će vidjeti već jesenji šampion na otvaranju proljećnog dijela sezone - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović.

Ekipa Mladosti je pretrpjela velike promjene u odnosu na onu iz prvog dijela sezone. Otišlo je 13, a došlo čak 15 fudbalera, a umjesto dosadašnjeg kormilara Dušana Jevrića tu je novi strateg Slavoljub Bubanja. Već na startu Obarščani će biti na veoma teškom ispitu, jer gostuju na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje će se sastati sa Borcem.

- Svjesni smo da nam neće biti nimalo lako, ali moramo u svakom susretu ići na pobjedu. Imamo veoma kvalitetan sastav, koji će sigurno učiniti sve da se domognemo luke spasa. Do nje neće biti lako doći, ali sam uvjeren da ćemo se na kraju proljećnog dijela sezone svi zajedno radovati opstanku u bh. eliti. To klupska uprava zaslužuje - rekao je Bubanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI