Počela realizacija projekta "PULS"

Udruženje žena sa invaliditetom "Impuls" iz Bijeljine počelo je realizaciju projekta pod nazivom PULS, s ciljem kreiranja okruženja u gradu kojim se poboljšava ekonomski i socijalni kvalitet života porodica u kojima žive nezaposlene žene, žene u socijalnoj potrebi i žene sa invaliditetom.

Počela realizacija projekta "PULS"

Vrijednost projekta je 34.152 KM, a, prema riječima izvršnog direktora Udruženja Tanje Milinković, trajaće do oktobra.

Milinkovićeva je rekla Srni da su definisana četiri specifična cilja, a korist će imati i grad Bijeljina, jer projekat doprinosi unapređenju politike poštivanja ljudskih prava u domenu invalidnosti, smanjenju siromaštva, poboljšava položaj socijalno ugroženih grupa i podstiče partnerske odnose grada i organizacija civilnog društva.

"Važno nam je da je uspostavljen održivi partnerski odnosa grada Bijeljina i Udruženja `Impuls`, ostvaren funkcionalni centar za obuku izrade kućne radinosti PULS, organizovan ciklus obuke za korisničku grupu, a korisnice projekta promovisale su vlastita postignuća", rekla je Milinkovićeva.

Ona je dodala da će rad Centra omogućiti obuku za ukupno 80 žena da steknu nova znanja i vještine u oblasti proizvodnje odjevnih proizvoda od vune, ukrasnih proizvoda od vune, kao i proizvoda od različitih materijala, i ručnih radova.

Milinkovićeva je naglasila da korist od projekta imaju i žene koje su u socijalnoj potrebi, osobe koje imaju interes za očuvanje tradicije, kao i žene sa invaliditetom.

"Biće organizovane obuke po oblastima koje će trajati tri mjeseca.Programom obuke biće obuhvaćeno 50 zdravih osoba ženskog pola koje pripadaju, uglavnom, socijalno ranjivoj kategoriji i nezaposlenim.

Planirano je i održavanje jednodnevnog treninga iz oblasti marketinga za 80 učesnica koje posjeduju vještine izrade rukotvorina, a imaju potrebe za iznalaženjem tržišta za svoje proizvode", pojasnila je Milinkovićeva.

Prema njenim riječima, nakon obuke, biće organizovana izložba radova nastalih tokom obuke, a učesnice koje uspješno završe obrazovni ciklus dobiće sertifikate o završetku jasno naznačene vrste obuke.

Projekat PULS realizuje se u okviru UNDP-ovog projekta "Jačanje lokalne demokratije" koji finansira EU iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć u iznosu dva miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA