Sprovedena akcija na zaštiti pješaka u saobraćaju

U akciji pojačane kontrole na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina, zbog ugrožavanja pješaka, za deset dana sankcionisano je 275 vozača, od kojih 88 u zonama gradskih škola.

Sprovedena akcija na zaštiti pješaka u saobraćaju

Među sankcionisanim učesnicima u saobraćaju je i 88 pješaka, uglavnom zbog prelaženja kolovoza mimo obilježenog pješačkog prelaza.

Iz CJB je saopšteno da je pojačana kontrola odnosa vozač-pješak provedena od 12. do 22. februara, s obzirom da su pješaci u 2014. godini, kao i u prva dva mjeseca ove godine, najugroženiji učesnici u saobraćaju.

Od 1.062 učesnika u saobraćaju, koji su kontrolisani tokom akcije, sankcionisano je njih 496, od kojih 177 vozača u zonama poslovnih objekata koji nemaju svoj parking prostor.

U ove aktivnosti CJB Bijeljina bila je uključena i gradska inspekcija, s ciljem preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Iz CJB apelovali su na pješake da od prvog sumraka do potpunog svanuća, kada se kreću kolovozom van naseljenog mjesta, koriste svjetloodbojni prsluk, s obzirom da se najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali pješaci desio u periodu od 18.00 do 22.00 časa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA