Pravoslavlje kao nauka svetih sabora

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom rekao je večeras na predavanju u Bijeljini da je pravoslavlje spasonosna nauka i da se Crkva gotovo devet vijekova bori za istinu i pravdu u svijetu.

Pravoslavlje kao nauka svetih sabora

"Kao filosofija življenja i kao teologija, pravoslavlje je spasonosna nauka, a nauka koja ne donosi spasenje i nije nauka, nego samo teorija", ocijenio je vladika Hrizostom.

Episkop Hrizostom je, govoreći o temi "Pravoslavlje - nauka svetih sabora", otvorio vaskršnji ciklus predavanja, koji organizuje Misijski fond Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Vladika je u izjavi novinarima pohvalio napore Misijskog fonda na duhovnom obrazovanju i učenju naroda i istakao da neprestano treba učiti o istinama vjere i crkve.

Episkop Hrizostom je podsjetio da je današnja nedjelja pravoslavlja u čast sedmog vaseljenskog sabora iz 843. godine, kada je pravoslavlje trijumfovalo nad svim jeresima i pogrešnim učenjima, i prilika da se podsjeti na sve stradalnike koji su proganjani samo zbog toga što su se borili da očuvaju pravoslavno učenje.

"I mi smo kao narod prošli veliku golgotu na ovim prostorima, 70 godina smo proganjani zbog toga što smo htjeli da budemo pravoslavni hrišćani i pravoslavni Srbi", naglasio je vladika zvorničko-tuzlanski.

Predavanje vladike Hrizostoma održano je u prepunoj sali gradskog Centra za kulturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA