Poljoprivreda i prehrambena industrija - vodeći privredni sektor

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić rekao je danas da poljoprivreda i prehrambena industrija treba da predstavljaju jedan od vodećih privrednih sektora, zasnovanih na principima održive i tehnološki napredne poljoprivredne proizvodnje i principima konkurentnosti i ekonomičnosti.

Poljoprivreda i prehrambena industrija - vodeći privredni sektor

Mirjanić je istakao da poljoprivredna gazdinstva, kao proizvodne jedinice, treba da predstavljaju osnovne agrarne subjekte i mjesta življenja, proizvodnje, zapošljavanja i stvaranja novih vrijednosti.

Mirjanić je danas u Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine svečano otvorio Četvrti međunarodni Simpozijumu i 20. naučno-stručno savjetovanja agronoma Republike Srpske, na kojem će u naredna četiri dana biti predstavljeno više od 140 radova iz oblasti agrara, autora iz više od 15 zemalja iz inostranstva.

U toku Simpozijuma, a u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i grada Bijeljine, na 20. naučno-stručnom skupu koji će trajati do 6. marta, osim predavanja biće organizovan i niz propratnih manifestacija.

Biće organizovan Dan za poljoprivredne proizvođače, mini-sajam - tokom cijelog trajanja skupa, te skupština Komore inženjera poljoprivrede Republike Srpske, koja je predviđena za 4. mart.

Organizator skupa u Bijeljini je Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjaluci, uz podršku Komore i Biotehničkog fakulteta iz Ljubljane.

Generalni pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske i grad Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA