Promovisana izabrana djela Selimira Radulovića

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini večeras je predstavljeno pet knjiga izabranih djela autora Selimira Radulovića, upravnika Biblioteke Matice srpske.

Promovisana izabrana djela Selimira Radulovića

Predstavljena su djela "U senku ulazim oče", "O tajni rizničara svih suza", "Snovi svetog putnika", "Svetlo iz očeve kolibe" i djelo "Pod kišom suza s Patmosa".

Radulović je rekao da su ova djela nastajala u periodu od dvije i po decenije, koji se zaokružuje knjigom "O pastiru i kamenu sa sedam očiju", objavljenom prije tri dana.

"Već dva i po desetleća plovim nekom večitom biblijskom rekom i tražim taj rukavac za koji pretpostavljam da je samo moj", naveo je Radulović.

On je dodao da se njegovo pjesništvo dijeli u dva pjesnička života, jedan do devedesetih godina prošlog vijeka kada je pisao, kako kaže, takozvano zanatlijsko pismo i drugi pjesnički život koji je, prema njegovom osjećaju stvari, vjerodostojan.

"U njemu sam se uputio u verodostojni deo pevanja i mišljenja i iz te perspektive zapevao i ispevao svoje najlepše pesme", kaže Radulović.

O izabranim djelima ovog autora večeras je govorio pjesnik i književni kritičar Dragan Hamović.

"Izabrana dela Selimira Radulovića, okupljena u pet tomova od koji su četiri pesnička, a peti predstavlja iskaz pesnika o njegovom pesničkom iskustvu, predstavljaju rekapitulaciju jednog zrelog dvodecenijskog stvaralačkog kruga koji je obeležen duhovnim preispitivanjem", rekao je Hamović novinarima.

Selimir Radulović je, kaže Hamović, pjesnik modernog pjesničkog iskustva koje, prije svega, uključuje Sveto pismo kao knjigu koja je obrazac svih iskustava čovječanskog puta.

Pet izabranih djela pjesnika lirike i religije Selimira Radulovića, predstavljenih večeras u Bijeljini, objavili su Srpska književna zadruga i "Pravoslavna reč".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA