U akciji Trzaj uhapšeno sedam osoba s područja Bijeljine

U međunarodnoj akciji "Trzaj" danas je na području Bijeljine slobode lišeno sedam osoba, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjh poslova Republike Srpske.

U akciji Trzaj uhapšeno sedam osoba s područja Bijeljine

Uhapšeni su: N.Đ., M.Đ., M.V., P.B., Z.J., V.D. i A.Ć. te izvršeni pretresi na sedam lokacija.

Tokom pretresa pronađeni su mobilni telefoni, SIM kartice, tri kilograma eksploziva, ručne bombe, puškomitraljez, više komada municije različitog kalibra, više komada detonatorskih kapisli i drugi predmeti koji se mogu povezati s krivičnim djelom "organizovani kriminalitet", a u vezi s krivičnim djelom "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija".

Akciju na području Biejljine proveli su policijski službenici Službe za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije MUP-a RS i CJB Bijeljina, uz nadzor Specijalnog tužilaštva Banja Luka, navode iz MUPRS-a.

U ranijem periodu provođenja navedene akcije, na području Republike Srpske pronađeni su i privremeno oduzeti: 46 komada ručnih bombi, dva komada električnih detonatorskih kapisli, automatska puška "M70AB2" sa dva pripadajuća okvira i 60 metaka kalibra 7,62 mm, pištolj marke "CZ M70" kal. 7,65 mm sa pripadajućim okvirom i 32 metka, 5.700 tableta "Ksalol" u originalnom pakovanju od jedan mg, koje se nalaze na listi opojnih droga-psihotropnih supstanci, 515 grama tableta nepoznatog porijekla u rifuzi za koje se sumnja da sadrže narkotička sredstva i 845 eura i 40 KM.

Policija Kraljevine Švedske je na teritoriji Švedske oduzela dvije automatske puške nekadašnje jugoslovenske proizvodnje od D. T.

Također su na teritoriji Slovenije pronađeni i oduzeti: 59 bombi, pet automatskih pušaka i 83 metka različitog kalibra. U toku je kriminalistička obrada na uhapšenim.

Foto: Srna

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA