Akcija "April mjesec čistoće"

U tradicionalnoj akciji "April mjesec čistoće" u Bijeljini će ove godine biti očišćeno 12 divljih deponija smeća koje su uočene u gradu.

Akcija "April mjesec čistoće"

Iz Komunalne policije najavljeno je da će ovaj posao obaviti gradsko preduzeće "Komunalac" koje će u aprilu besplatno odvoziti na deponiju i sav kabasti otpad koji iznesu građani i pravna lica.

Akcija će simbolično početi u ponedjeljak, 30. marta, tradicionalnim sađenjem novih sadnica na centralnom trgu Kralja Petra Karađorđevića, gdje će u aprilu biti ozelenjene površine na kojima se osušilo drveće i drugo nisko rastinje.

Nove sadnice će biti zasađene na još 11 lokacija u gradu, na mjestima gdje nedostaju u već formiranim drvoredima.

U toku akcije komunalni policajaci će posjetiti sve osnovne i srednje škole u Bijeljini i održati učenicima predavanja o komunalnom redu na području grada, a svakoj od škola biće poklonjene i sadnice koje će biti zasađene u školskim dvorištima.

Po završetku akcije "April mjesec čistoće" biće izabrane tri škole sa najbolje uređenim školskim dvorištem, a škola sa najbolje uređenim dvorištem u Bijeljini dobiće na poklon računar.

Kao i svake godine, u proljećno čišćenje grada uključiće se i brojna ekološka udruženja u Bijeljini koja će organizovati ručno uklanjanje komunalnog otpada sa površina koje sami odrede, a Komunalna policija će podržati njihov rad obezbjeđivanjem plastičnih vreća za skupljanje smeća, gumenih rukavica, sendviča, flaširane vode, kao i prevoza i deponovanje komunalnog otpada koji bude prikupljen.

Besplatan prevoz i deponovanje otpada biće obezbijeđen i za sva javna preduzeća i ustanove u gradu koji se uključe u akciju čisteći javne površine kojima gazduju.

Ovdje je prioritetno riječ o lokalitetima uz kanal Dašnica, putnim pojasevima pored magistralnih puteva koji se nalaze na području grada, kao i o graničnim prelazima Rača i Pavlovića most.

U toku akcije "April mjesec čistoće" biće oprane i sve gradske ulice u Bijeljini.

Aktivisti Omladinskog savjeta u gradu najavili su da će u proljećnoj akciji čišćenja prekrečiti fasade zgrada u centru Bijeljine koje su ispisane grafitima i da će oslikati mural na zidu zgrade Poreske uprave.

Novi izgled dobiće i sve korpe za ulični otpad u centru grada koje će članovi Omladinskog savjeta volonterski popraviti i prefarbati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA