Za "Mladost" ima nade, "Radnik" će biti još bolji

Slabi rezultati na početku drugog dijela sezone nisu bili ohrabrujući za fudbalere MladostI. Poslednja utakmica u šampionatu koju je Mladost riješila u svoju korist sa 2:0 protiv Drine iz Zvornika, od presudnog je značaja za premijerligaša iz Velike Obarske u borbi za opstanak.

Za "Mladost" ima nade, "Radnik" će biti još bolji

Trener Mladosti Slavoljub Bubanja imao je dosta razloga za zadovoljstvo poslije pobjede njegovog tima u susretu protiv Drine u Zvorniku.

- U prvom kolu u Banja Luci izgubili smo dosta naivno jer tako jedna ozbiljna ekipa sebi nesmije dozvoliti ,ali sam tada shvatio da moram popravljati pojedinačno segmente igre. Već protiv Veleža je to bolje izgledalo bar smo bi bili bolji u bloku , ali nije bilo tečne igre. Najzad u utakmici protiv Drine imali smo zadatak da napravimo rezultat. U tome smo uspjeli ali iskreno to moramo i možemo još bolje. Pobjeda u Zvorniku nam otvara šansu da se borimo za opstanak - rekao je trener Mladosti Slavoljub Bubanja.

Trener Bubanja se osvrnuo na početak priprema koje su počele relativno kasno sa oskudnim igračkim kadrom na svim pozicijama.

- Počeli smo kasno sa pripremama. U prvih deset dana radio sam sa dvanaest igrača a zatim su pristizale novajlije na svaki sedam dana i to je sigurno teško bilo uklopiti u igru što se odrazilo na rezultate u prva dva kola. U našim reodvima imamo igrače koji imaju svoje poslove i ne mogu trenirati dva puta dnevno, ali ja sam došao i prihvatio se posla i tog trenutka sve pada u vodi svaki alibi - kaže Bubanja.

Pauzu u šampionatu Mladost će iskoristiti tako što će u subotu odigrati na Banjici prijateljsku utakmicu protiv Rada člaana Jelen Super lige Srbije.

- Pauzu moram iskoristiti da osvježim ekipu i još više da radimo na tome da se ekipa uigra, jer imam dosta kvalitetnih igrača koje treba ukomponovati - rekao je na kraju trener Mladosti Slavoljub Bubanja.

Radnik će biti još bolji

Rukovodstvo Radnika iskoristiće dvonedeljnu pauzu u šampionatu kako bi još bolje konslidovali svoje redove, te nastavak dočekali što spremnije.

Kada se rezimira početak proljećnog dijela prvenstva u Radniku su zadovljni jer su u cijelom jesenjem dijeluelu osvojili mršavih deset, a sada u tri utakmice četiri boda. Bijeljince nakon reprezentativne pauze očekuju nova iskušenja, borba u Premijer ligi za očuvanje premijerligaškog statusa te polufinale Kupa RS, gdje za protivnika imaju prošlogodišnjeg finalistu Ruadar iz Prijedora.

- Znali smo da imamo težak raspored u nastavku prvenstva ,jer su nam u prva tri kola dolazile dvije možda i najbolje ekipe u ligi. Stanje na tabeli prije početka prvenstva nije nam davalo prostor za kalkulacije i rasterećenost, tako da smo u svaku utakmicu ulazili maksimalno motivisani. Ostaje žal za gubitkom bodova protiv Širokog Brijega, naročito kad se zna da smo na toj utakmici vodili 1:0, a na kraju izgubili 1:2. U Istočnom Sarajevu smo pokazali da možemo igrati napadački fudbal, što nas nije krasilo u prošlosti, pobijediti Slaviju na njihovom terenu sa 4:0 nije mala stvar. Utakmica protiv Zrinjskog je bila najteža do sad, po mom mišljenju, jer su gosti još jednom pokazli zašto su aktuelni šampioni BiH. Mogli su sva tri boda ostati kod nas, samo da smo imali malo više sportske sreće u završnici - rekao je kapiten Radnika Stanko Ostojić.

Bijeljinci će pauzu u prvenstvu, iskoristiti za odigravanje prijateljske utakmice u subotu u Knjaževcu protiv subotičkog Spartaka, člana Jelen Super lige Srbije.

- Spartak je protivnik po mjeri. To će biti dobra prilika da otklonimo neke nedostatke, jer u nastavku imamo pakleni raspored, osam utakmica za mesjec dana - rekao je Ostojić.

Radnik nakon pauze očekuje prva plufinalna utakmica Kupa RS protiv Rudara iz Prijedora, a zatim u šampionatu sastaće se sa zvorničkom Drinom.

- Potrudićemo se još jednom da se plasiramo u finale Kupa RS, a zatim i treći put zarednom da osvojimo ovo eminentno takmičenje u RS. Pred nama će biti Rudar iz Prijedora prošlogodišnji finalista kojeg smo prošle godine savladali nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Nakon utakmice protiv Rudara u šampioantau nam dolazi zvornička Drina koju moramo savladati - rekao je na kraju razgovora kapiten Radnika Stanko Ostojić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA