Otvorena biračka mjesta u 66 mjesnih zajednica

U 66 mjesnih zajednica u Bijeljini jutros su otvorena biračka mjesta na kojima će građani do 16.00 časova glasati za članove savjeta mjesnih zajednica, prvi put nakon 2006. godine kada su članovi savjeta birani na javnim skupovima.

Otvorena biračka mjesta u 66 mjesnih zajednica

Član Gradske izborne komisije Cvijeta Sekulić rekla je Srni da su sva birališta otvorena na vrijeme, u 8.00 časova, a izbore provodi 76 biračkih odbora.

Za izbore je prijavljeno 1.200 kandidata iz 10 političkih subjekata, a zavisno od broja stanovnika u mjesnim zajednicama u savjete se bira pet, sedam ili devet članova.

Pravo glasa na izborima ima više od 106.000 registrovanih birača u gradu, a način glasanja isti je kao i na opštim izborima.
Sekulićeva kaže da će rezultati izbora za savjete mjesnih zajednica u Bijeljini biti poznati do 6. aprila.

Izbori za savjete ne održavaju se u mjesnoj zajednici Dvorovi koja ima 5.000 stanovnika, zbog ranije pokrenute inicijative da se ova mjesna zajednica podijeli u četiri mjesne zajednice.

Izbori neće biti održani ni u mjesnoj zajednici Srednji Magnojević, sa 200 stanovnika, jer mještani nisu prijavili kandidate za savjet mjesne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA