Konkurs za upis učenika u "Umjetničku radionicu"

Škola ikonopisa "Odigitrija" Eparhije zvorničko-tuzlanske u Bijeljini u toku mjeseca marta i aprila 2015. godine raspisuju konkurs za upis učenika u "Umjetničku radionicu".

Konkurs za upis učenika u "Umjetničku radionicu"

Ideja o "Umjetničkoj radionici" nastala je nakon uspješnog devetogodišnjeg rada Škole ikonopisa "Odigitrija", kao i zbog velikog interesovanja naših sugrađana da izučavaju i druge vidove likovnog izražavanja osim ikonopisa.

Cilj "Umjetničke radionice" je prenošenje znanja i vještina na učenike iz crtanja, slikanja i modelovanja na različitim nivoima u zavisnosti od uzrasta, postojećeg znanja, talenta i interesovanja učenika.

Nastavni plan i program prilagođen je uzrastu učenika i obuhvata tri nivoa složenosti:I nivo - od prvog do petog razreda osnovne škole, II nivo - od petog do devetog razreda osnovne škole i III nivo - srednjoškolski uzrast i studenti (stariji).

Uprava "Odigitrije" odlučila je da formira ovakva tri uzrasna nivoa, jer je procijenila da najviše zainteresovanih kandidata ima u ovim životnim dobima. Ukoliko bude zainteresovanih iznad ovih starosnih granica, a koji pokažu talenat i želju da ga usavršavaju, nastavnici ove škole ocjeniće i njihove radove i uputiti ih na odgovarajući nivo.

Nastavnici kroz "Umjetničku radionicu" ukoliko utvrde da učenik ima izuzetan talenat i interesovanje za određenu oblast imaju zadatak da ga usmjeravaju i podstiču u tom pravcu, mimo postojećeg Nastavnog plana i programa. Upravo zbog toga, učenici će biti u prilici da na dan upisa prilože svoje radove na procjenu i na osnovu te procjene biće upućeni na nivo koji im najviše odgovara.

Nastavu će izvoditi stručni nastavnici u ateljeu Škole ikonopisa "Odigitrija", na drugom spratu Tržnog centra "Emporijum" u Bijeljini, po dva časa sedmično.

Za uzrast od I do V razreda (I nivo) čas će trajati 60 minuta, od V do IX razreda (II nivo) 90 minuta, a za srednjoškolce i starije (III nivo) 120 minuta.

Uprava "Odigitrije" uskladiće vrijeme izvođenja nastave sa obavezama učenika.

Zbog velike zainteresovanosti za "Umjetničku radionicu" upis učenika trajaće do kraja aprila 2015. godine.

Kontakt telefon za sve informacije:

- 065 875 574 - Bojana Đekić, profesor razredne nastave i likovne kulture

- 065 781 708 - Jelena Popović, master likovni umjetnik

- 065 321 053 - Kristijan Kubatlija, konzervator i restaurator

- 065 858 532 - Zorana Vuković, ikonopisac

- 065 312 055 - Gordana Pačavra, ikonopisac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA