Pripadnici CJB Bijeljina dobrovoljno daju krv

U Centru za transfuzijsku medicinu u Bijeljini pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina od jutros daju krv.

Pripadnici CJB Bijeljina dobrovoljno daju krv

Akcija je organizovana povodom 4. aprila - Dana policije Republike Srpske i 23 godine Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Načelnik Centra za transfuzijsku medicinu Snežana Gegić rekla je Srni da je akcija počela jutros u 8.00 časova, te da je odziv policajaca više nego dobar.

Prema njenim riječima, danas i sutra, sinhrono u 10 gradova i opština Republike Srpske, gdje god postoji služba za transfuziju krvi, biće održana akcija davanja krvi.

"Ovdje su policajci sa cijelog područja u nadležnosti CJB Bijeljina. Na spisku imamo 120 prijavljenih davalaca, ali s obzirom na racionalno trošenje i na to da krv ima rok trajanja, zamolili smo pripadnike CJB Bijeljina da ne dođu svi danas i sutra, već da se tokom nedjelje i cijelog mjeseca rasporede u manje grupe, jer nam to više odgovara", navela je Gegićeva.

Ona je rekla da je veoma važno da je novom reorganizacijom Službe za transfuzijsku medicinu Republike Srpske donesen benefit kada je riječ o pacijentima, jer je stvorena mogućnost da krv čeka pacijenta.

"Ovo je osnovni postulat u transfuziološkoj djelatnosti - krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv. Kada na ovom području uzmemo veliku količinu krvi upućujemo je tamo gdje je najpotrebnija, najčešće za potrebe Kliničkog centra u Banjaluci, gdje se liječe najteži pacijenti", rekla je Gegićeva.

Portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović izjavila je da će u odjeljenjima za transfuziju krvi u Bijeljini i Zvorniku pripadnici CJB Bijeljina danas i sutra od 8.00 časova dobrovoljno davati krv za one kojima je najpotrebnija.

Simojlovićeva je istakla da CJB Bijeljina ima veći broj pripadnika koji su redovni davaoci krvi, kao i lica koja su krv dala više od 50 puta.

Pripadnici CJB Bijeljina 4. april - Dan policije i 23 godine MUP-a Republike Srpske, osim ove akcije, danas obilježavaju i predavanjima koja su namijenjena školarcima.

"Predavanja o bezbjednosti u saobraćaju namijenjena su najmlađim učesnicima u saobraćaju, kao i predavanja o štetnosti i opasnosti prilikom upotrebe droge, alkohola i cigareta. Predavanja, koja se danas održavaju u Osnovnoj školi `Sveti Sava` fokusirana su na adolescente", rekla je Simojlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA