Održan koncert posvećen osobama sa autizmom

U Bijeljini je večeras, povodom 2. aprila - Svjetskog dana osoba sa autizmom, održan humanitarni koncert, a sav prikupljeni prihod namijenjen je novoosnovanom Udruženju za pomoć licima oboljelih od autizma "Drugačiji svijet".

Održan koncert posvećen osobama sa autizmom

"Naš cilj je da osobe sa autizmom uvrstimo u jednake članove naše zajednice i želimo da dobiju status koji zaslužuju u našem društvu, kao i da više upoznamo javnost o ovom oboljenju", rekla je Srni predsjednik Udruženja Vanja Blagić.

Ona je zahvalila svim ljudima dobre volje koji su večeras brojnim pristustvom bar na trenutak uljepšali život oboljeloj djeci.

Majka djeteta oboljelog od autizma Katija Blagić kaže da je autizam nešto sa čime ona i njena porodica žive 25 godina, dodavši da "nikada ne može da objasni koja je to ljubav i povezanost, veličina i snaga njene porodice".

"Živimo s time, jer je naš sin autističan, tolike godine, i naravno da nije lako. Međutim, posebno boli da naša djeca nemaju mogućnost da borave u nekom dnevnom centru. Nemamo tu mogućnost, a i kada smo zatražili prostorije za rad Udruženja, čiji sam član kao roditelj, dobili smo u ponudu prostorije koja nemaju ni mokri čvor. To je nedopustivo", rekla je Blagićeva.

Ona je naglasila da bi grad morao mnogo više pažnje posvetiti djeci sa posebnim potrebama.

"Da li su naša djeca toliko teška našem gradu ili će ovaj grad ipak otvoriti srce našoj djeci i pružiti im ono što im pripada, kako bi njihov život bio kvalitetniji i ispunjeniji", rekla je Blagićeva.

U programu koncerta koji je ispunio salu bijeljinskog Centra za kulturu učestvovali su Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ Novo Naselje Janja, KUD "Dukat" Bijeljina, "Mega dense" Bijeljina i Plesni klub "101" Bijeljina.

Koncert je organizovalo novoosnovano Udruženje za pomoć licima oboljelih od autizma "Drugačiji svijet".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA