Bijeljinska regija u misiji "Kilometar kose"

Grupa mladih dramskih umetnika su pokrenuli humanitarnu akciju u kojoj se ne skuplja novac, nego kosa. Naime, reč je o "Kilometru kose", organizaciji koja obezbeđuje prirodnu kosu za perike deci oboleloj od raka. Jovana Tarlanović, Predsednica Saveta učenika srednje škole u Ugljeviku, odlučila je da doprinese akciji i daruje svoju kosu.

Bijeljinska regija u misiji "Kilometar kose"

Cilj akcije je da se vrati samopouzdanje i osećaj identiteta deci koja pate od gubitka kose prouzrokovanim bolešću ili medicinskim tretmanom.

Perike za mališane praviće vlasuljari Narodnog pozorišta. Kada se uspešno završi kampanja posvećena deci, plan inicijatora je da sledeću posvete ženama obolelim od raka dojke, materice i jajnika.

Sve što je potrebno je da kosa ne bude mnogo oštećena i da pramen bude minimum 15cm.

Predsednica Saveta učenika srednje škole u Ugljeviku Jovana Tarlanović je odlučila da donira svoju kosu, a Mirjana Simikić iz frizerskog salona "Gejša" je odlučila da podrži čitavu akciju i time se naša regija priključila "Kilometru kose".

Jovana Tarlanović, Predsednica SU SŠC "Mihailo Petrović Alas" Ugljevik

"Akciju sam podržala, jer želim da obolele osobe znaju da smo uz njih. Želim da vratimo osmeh na lice obolelim mališanima, a ovo je jedan od najboljih načina za to.", Kaže Mirjana Simikić iz frizerskog salona "Gejša".

"Akcija je divna i jako lepog karaktera. Pošto sam u svojoj porodici imala osobu koja je obolela, znam koliko je obolelima važno da znaju da imaju nekoga ko ih podržava. Devojčicama i dečacima, pogotovo u adolescentskom periodu, je jako teško i neprijatno kada im opada kosa, pa zašto ne bismo našu kosu podelili na dve frizure?", kaže Jovana.

Posle Jovane akciji su se pridružili i drugi.

Nina

Šišanje je besplatno. Ako želite da podržite akciju i ošišate se, kontaktirajte frizerski salon "Gejša" i Mirjanu Simikić putem fejsbuka ili na broj telefona 065 807 648.

Ljubica

Planirano je da se kosa prikuplja do kraja maja, kada će biti dostavljena "Kilometru kose" u Beograd.

Šišajmo se, budimo humani!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA