Sastanak .NET User Grupe

Novi sastanak .NET User Group Bijeljina, biće održan 23.4.2015 (četvrtak) u 17.30 časova u prostorijama Centara za visoko obrazovanje, desni dio slušaonica br. 1.

Sastanak .NET User Grupe

Na sastanku će biti predstavljena tema:

Povratak olovke - korišćenje Windows tableta u nastavne svrhe

Vrijeme održavanja: od 17:30 do 19:00h:

Predavači:

Radmilo Josipović, Darko Šerfezi

Opis teme:

Pojavom hibridnih uređaja (laptop/tablet) sa touch-screen ekranom i olovkom , najzad se pojavila mogućnost fleksibilne primjene hardvera i softvera u nastavi na tradicionalan način. Olovka i podloga (papir ili tabla) su najfleksibilniji alati za predavanje predmeta iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka zbog neophodnosti stalnog zapisivanja, računanja, ispisa formula, specifičnog označavanja objekata itd. MS OneNote kao dio paketa MS Office i tablet/laptop Surface 3 pružaju mogućnost krajnje jednostavnog i fleksibilnog pravljenja lekcija koje mogu biti:

a) isporučene studentima putem Skype-a na mjesto gdje se oni nalaze bilo da su sami ili u grupi
b) snimljene nekim nezavisnim programom za snimanje ekrana i arhivirane u kolekcije predavanja koje mogu biti ostavljene javno (youtube ili školski sajt).

Za razliku od mnogo reklamirane a praktično beskorisne Android platforme i uređaja koji u najboljem slučaju mogu biti korišteni kao igračke, Windows platforma u kombinaciji sa tabletom velikih dimenzija i olovkom koja zaista ima izgled i efekat "prave" olovke, nastavnici i inženjeri dobili su alat koji se koristi u njihovoj svakodnevnoj stvarnosti. Koristi se lako i jednostavno na isti način kako se koristi olovka i papir.

Za one studente koji baš i ne vole da čitaju knjige sa mnogo formula i sitnih slova, digitalizovana lekcija koju mogu da gledaju kao TV emisiju je veliko olakšanje i pomoć za savlađivanje gradiva.

Biografije predavača:

Radmilo Josipović je rođen 03.12.1971, odrastao u Bijeljini gdje i danas živi i radi. Završio Višu Poslovnu Školu u Novom Sadu 1999. sa zvanjem inženjer informatike. Završio Ekonomski Fakultet u Brčkom- smjer poslovna informatika 2007. Stalno zaposlen u Ekonomskoj školi u Bijeljini kao profesor poslovne informatike od septembra 2003. Učesnik svih ponuđenih seminara pod organizacijom RPZ RS iz oblasti unapređenja nastave i primjene informacinonih tehnologija u nastavi. Učesnik međunarodnog seminara u organizaciji Pestalozzi Programme ("Young people's practices of new media (Web 2.0) " - 2011). Saradnik na zajedničkom projektu Ekonomske škole iz Bijeljine i Derby koledža, Derby, England 2009. na temu on-line učenja (moodle LMS).

Oblasti interesovanja i rada: poslovna informatika (ms office), microsoft alati primjenjivi u obrazovanju, google servisi primjenjivi u obrazovanju, HTML, Joomla, Moodle, matematika , statistika.

Radmilova mala on-line djela su:

https://www.youtube.com/user/InformatikaPoslovna
http://ekonomska.net/
https://sr-rs.facebook.com/matematikaistatistika

Darko Šerfezi je rodjen 8.12.1991 god. u Bijeljini. Apsolvent Fakulteta poslovne ekonomije, smjer poslovna informatika. Zaljubljenik u prirodu, avanture, i putovanja. Bavi se grafikom i dizajnom. Graficki urednik casopisa "Akademac", glavni i odgovorni urednik radio "Akademac". Microsoft Student Partner 3 godine.

Oblasti interesovanja je web dizajn (Jommla). Iza sebe ima urađenih vise od 10 web prezentacija kako lokalnih tako i inostranih pravih lica. Voli da crta i bavi se ilustracijama. Aktivno koristi Adobove programe: PS i Ilustrator. Izrada i priprema za štampu: Letaka, vizit kartica, Flayer-a, Kalendara, Naljepnica, dizajn majica, Banera, Bilborda. Uže oblasti u kojima želi napredovati su elektronskog poslovanja, web marketing i elektronskog sisetema plaćanja. Posejduje radna iskusta u području online marketinga, i ISO standardizacije. U slobodno vrijeme razvija aplikacije za Windows Phone 8.

PRISTUP JE SLOBODAN ZA SVE ZAINTERESOVANE KOJI SE REGISTRUJU ZA SASTANAK.

Zbog ograničenog broja mjesta u dvorani, molimo da se što prije prijavite na adresi pritiskom na Prijavi se na predavanje.

Takođe vas molimo da se u slučaju nemogućnosti dolaska, prijavite na portal i otkažete rezervaciju, kako bi sistem mjesto ponudio nekom drugom. Zahvaljujemo svima koji su to prošli puta učinili i tako oslobodili mjesta za one koji su bili na listi čekanja.

Sve informacije na: Web: http://bijeljina.mscommunity.ba/

Email: [email protected]

User Group Leader: Spaso Lazarević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA