Brus Džener konačno priznao: Ja sam žena koja voli žene

Brus Džener (65), zlatom ovenčani olimpijac široj javnosti poznat i kao očuh Kim Kardašijan, progovorio je o svojoj promeni pola prvi put u emisiji Dajen Sojer na kanalu "ABC" u petak uveče.

Brus Džener konačno priznao: Ja sam žena koja voli žene

- Ja sam ja, ja sam osoba, i ovo sam ja. Nisam "zaglavljen" u bilo čijem telu. Po svim stavkama, ja sam žensko, moj mozak je više ženski nego muški. Ljudi me gledaju drugačije. Vide me kao mačo muškarca, ali moji srce i duša i sva dela u životu su ženski. To sam ja, iako nisam genetski rođen takav. Imam sve muške "delove", ali se identifikujem kao žena. Teško mi je, jer ne želim da razočaram ljude - rekao je Džener.

- Kao dete, oblačio sam žensku odeću. Kao odrastao, bezbroj puta sam izlazio iz kuće prerušen u ženu. Morao sam, apsolutno mi je bilo važno da budem žena i nisam mario za rizik. Osamdesetih sam uzimao hormone i porasle su mi grudi, ali sam se uplašio i prekinuo tretman. Planiram da prođem kroz kompletan operativni proces promene pola.

Od detinjstva je znao da je žensko, ali se plašio reakcije javnosti i okoline do te mere da je razmišljao o samoubistvu, jer "nije više mogao da živi laž".

Džener je u intervjuu podvukao razliku između pola i seksualnosti, odnosno, precizirao je da ga romantično i seksualno zanimaju žene, a ne muškarci.

- Nisam homoseksualac, i nikada u životu nisam bio sa muškarcem. Ženio sam se, podizao decu. Volim žene.

Džener je osvojio zlato u dekatlonu na Olimpijadi 1976, i bio proglašen za najboljeg sportistu sveta. Otac četvoro dece sa dve različite žene ušao je u "klan Kardašijan" 1991, kada je započeo vezu sa razvedenom Kris Kardašijan, koja je takođe već imala četvoro dece, Kortni, Kim, Kloi i Roba. Ubrzo su se venčali i dobili još dve ćerke, Kendal i Kajli. Pre dve godine su objavili da se razvode nakon 22 godine braka, a ubrzo su u javnosti počele da se pojavljuju fotografije Dženera sa dugom kosom, lakiranim noktima, i drugim "tragovima" koji su ukazivali na to da je započeo proces promene pola.

Bivši suprug Kris Džener rekao je i da mu učešće u rijalitiju "U korak sa Kardašijanovima" nije predstavljalo prepreku, već pogodnost na tom putu, jer je pružao mogućnost da dopre do što većeg broja ljudi. Istini za volju, u tom rijalitiju nikada nije prikazano niti nagovešteno da Brus nije, ili se ne oseća kao muškarac.

- Promenićemo svet. Duboko verujem da možemo da napravimo neku razliku, da promenimo stvari", rekao je on.

- Ovo je moj poslednji intervju koji dajem kao muškarac - naglasio je Brus, koji nije otkrio koje žensko ime planira ubuduće da koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA