Prva beba sa izvodom IS

Na „Tviteru“ se pojavila fotografija bebe okružene oružjem i bombama, na kojoj se, navodno, nalazi i prvi izvod iz matične knjige rođenih u Islamskoj državi.

Prva beba sa izvodom IS

Autentičnost fotografije bebe sa prvim izvodom IS još nije potvrđena, javljaRaša tudej, prenosiTanjug.

„Na taj način, oni žele da pokažu kako imaju potpunu kontrolu nad pojedincima i kako sprovode indoktrinaciju nad njima od najranijeg doba", rekao je zaIndipendent član Fondacije „Kilijam" u Londonu Čarli Kuper.

Deca koja žive u oblastima kojima upravlja IS često se koriste u propagandne svrhe. Na internetu se, tako, sve češće mogu naći fotografije dece obučene u vojne uniforme sa pištoljem u rukama.

Pripadnici IS regrutuju omladinu i „ispiraju" im mozak da bi im se pridružili u borbama, poručuju iz Unicefa i dodaju da džihadisti pokušavaju da „odgaje novu generaciju svojih pristalica" među mladim Sirijcima i Iračanima.

Maloletnike uče da ubijaju zatvorenike, snimaju ih i te video-snimke postavljaju na internet kako bi zaplašili protivnike.

Pripadnici IS takođe na teritorijama koje kontrolišu u Iraku i Siriji pokušavaju da uspostave strukture vlasti kao u svakoj suverenoj državi, te su pre manje od nedelju dana otvorili neku vrstu sopstvene zdravstvene službe.

Objavili su i video-snimak na kojem se vidi kako mladi lekar iz Australije poziva „braću i sestre" širom sveta iz oblasti medicine da dođu u Siriju i pridruže se „džihadu za islam" protiv Zapada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA