Ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije FBiH u posjeti Bijeljini

Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH /FBiH/ investiralo je putem različitih projekata u prošloj godini u Bijeljinu oko 330.000 KM, ne računajući podršku nakon poplava, rekao je danas ministar raseljenih lica i izbjeglica FBiH Edin Ramić.

Ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije FBiH u posjeti Bijeljini

"Riječ je o infrastrukturnim projektima, projektima podrške razvoju, stipendiranje studenata, nabavka poljoprivredne mehanizacije, a sve te projekte imamo u planu i za ovu godinu za koje će biti izdvojen isti iznos, ako ne i veći", rekao je Ramić nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Ramić je naveo da je u svim proteklim godinama to ministarstvo imalo značajno i dobro iskustvo i saradnju sa Gradom Bijeljina.

"Smatram da ćemo u narednom periodu, ukoliko dobijemo zainteresovane privredne subjekte, aktivirati određene potencijale u ovom kraju kako bi zaposlili stanovništvo Bijeljine, te s te strane biti u mogućnosti da od Ministarstva pružimo podršku", rekao je Ramić.

Mićić je istakao da je Bijeljina u prethodnim godinama imala niz projekta realizovanih u saradnji sa Ministarstvom raseljenih lica i izbjeglica FBiH, pri čemu je Grad Bijeljina podržavao predložene projekte.

"Tu dobro praksu nastavićemo i ove i narednih godina, a prije svega radićemo na ulaganju u infrastrukturu, a osim toga, i dalje ćemo podržavati mlade u završetku pripravničkog staža", rekao je Mićić i naglasio da će privreda u narednom periodu biti osnovni posao na kojem će raditi oba ministarstva.

Mićić je istakao da će sva nastojanja naprije biti usmjerena na otvaranje novih radnih mjesta kako bi se "ljudima omogućilo da od svog rada žive bolje".

On je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom sa Ramićem, te naveo da postoje i dogovori sa ambasadom Turske u BiH u vezi sa projektima zaštite naselja Janje i Nove Janje, kao i svih okolnih mjesta, od rijeke Janje.

"Nadamo se da će ovaj projekat ići normalnom dinamikom. Grad je izdvojio 250.000 KM iz budžeta da uradimo projekat, a turska Ambasada će odvojiti 4.000.000 KM za njegovu realizaciji", rekao je Mićić.

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Huso Zečkanović rekao je da je Mjesna zajednica Janja najveće povratničko mjesto u BiH, te da život povratnika, uz pomoć resornih ministarstava i Grada Bijeljina, postaje i održiv.

"Posebna pažnja treba da se posveti povratničkoj populaciji, pa čak i izbjegličkoj, a koja treba u prvi plan da stavlja privredne subjekte koji će zapošljavati povratnike, izbjeglice, ali i ostale građane Bijeljine", rekao je Zečkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA