Rodila se princeza!

Britanija slavi – supruga princa Vilijama Kejt Midlton porodila se u londonskoj bolnici „Sent Meri“. Na svet je donela devojčicu, javljaju lokalni mediji.

Rodila se princeza!

Majka i beba, teška tri kilograma i 700 grama, su dobro.

Ističe se i da je princ Vilijam prisustvovao porođaju, koji je obavljen u 8.34 po lokalnom vremenu (9.34 po srednjeevropskom).

Toni Eplton, gradski objavljivač, prenosi narodu vest na tradicionalan načinO rođenju nove britanske princeze prvo su informisani kraljica Elizabeta Druga, princ Filip, princ Čarls i njegova supruga Kamila, princ Hari, kao i drugi članovi porodica princa Vilijama i njegove supruge, vojvotkinje od Kembridža, saopštila je palata Kensington.

U jutrošnjem zvaničnom saopštenju, navedeno je da je Kejt na privatno odeljenje bolnice „Sent Meri", poznato kao „Lindo krilo", došla jutros u šest sati po lokalnom vremenu.

Do bolnice je stigla automobilom sa suprugom.

Vilijam i Kejt su u julu 2013. dobili prvo dete, princa Džordža. 

Nova princeza, peto praunuče britanske kraljice Elizabete Druge, četvrta je u liniji za presto, iza svog dede princa Čarlsa, tate princa Vilijama i rođenog brata, princa Džordža.

Britanski premijer Dejvid Kameron je ranije u poruci na Tviteru poželeo vojvotkinji sve najbolje. Ispred bolnice su se okupili novinari medija iz celog sveta, kao i veliki broj građana koji je s nestrpljenjem očekivao vest o rođenju kraljevske bebe.

Vojvotkinja od Kembridža je vreme do porođaja provela u apartmanu u kojem je imala sve udobnosti, od bežičnog interneta i satelitske televizije, radija do frižidera. Noć u apartmanu košta 6.570 funti, ali Kejt ima 10 odsto popusta jer je i prvo dete rodila u toj bolnici.

Britanske kladionice ponovo su organizovale klađenja za pol i ime deteta. Prema podacima iz kladionica, većina Britanaca je verovala da će biti devojčica i da će se zvati Alis, Šarlot, Viktorija, Elizabeta ili Dajana.

Mnogi su se nadali da će biti devojčica, jer već mnogo godina monarhija nije dobila princezu koja je ovako visoko na listi naslednika prestola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA