Ubuntu telefon stiže ove godine

Mark Šatlvort, osnivač Canonicala, je objavio da kompanija sarađuje sa neimenovanim proizvođačem na uređaju koji će raditi i kao smartfon i kao desktop računar, a koji će se uskoro pojaviti.

Ubuntu telefon stiže ove godine

Ovo je koncept na kome se zasniva Edge telefon, koji ima mogućnost da radi kao smartfon na Ubuntu platformi ili kao računar sa punom Ubuntu desktop podrškom i aplikacijama.

Znamo da Ubuntu Edge koncept nije uspeo, jer nije skupio potrebna sredstva za realizaciju. U videu, koji je prethodnica Ubuntu developer konferenciji, Šatlvort komentariše Microsoftovu najavu koja se tiče konvergencije.

On pozdravlja Microsoftov Continuum koncept, nazivajući ga "predivnom potvrdom" ideja na kojima Canonical radi prethodnih nekoliko godina.

Šatlvort nije istakao kada će pomenuti uređaj biti lansiran, sem činjenice da će se to desiti ove godine, a nisu pomenute ni specifikacije koje će uređaj imati.

Edge telefon je imao višejezgarni procesor, 4GB RAM-a, 128GB skladišnog prostora i 4.5-inčni 720p displej. Nije poznato da li će dolazeći uređaj imati neke od pomenutih specifikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA