Svi vodostaji u porastu, nema izlivanja

Svi vodostaji na području Bijeljine su u porastu, ali su još u koritima, nakon što je u gradu tokom noći za kratko vrijeme palo 37 litara kiše po metru kvadratnom, izjavio je Srni šef gradskog Odsjeka civilne zaštite Drago Ristić.

Svi vodostaji u porastu, nema izlivanja
FOTO: Bijeljina Danas, avgust 2014. godine

Prema njegovim riječima, u znatnom su porastu vodostaji rječica Janja, Gnjica i Lukavac koje primaju brdske bujične vode sa Majevice, ali za sada nije došlo do njihovog izlivanja.

Ristić kaže da brdske vode brzo stižu do Bijeljine, za pet do šest časova, ali da jednako brzo i prolaze.

"Bitno je da velike rijeke Drina i Sava nemaju visok vodostaj i očekujemo da će one bez problema prihvatiti ovaj povećan dotok iz manjih pritoka", rekao je Ristić.

Šef Odsjeka za stambeno-komunalne poslove u Bijeljini Sreten Maksimović rekao je Srni da je kišna kanalizacija u gradu nedavno očišćena i da velika količina padavina koja je pala za kratko vrijeme nije izazvala probleme u urbanom naseljima.

Prema njegovim riječima, voda se zadržala na kolovozima u gradskim naseljima Bogdanovića plac i u Račanskoj ulici gdje se, zbog lošeg nagiba, pumpama obezbjeđuje njeno slivanje u kišnu kanalizaciju.

Maksimović kaže da do sada nije bilo potrebe za angažovanjem specijalnih vozila za čišćenje kanalizacionih sistema, koja su u pripravnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA