Island: Pomama za šamponom od kravljeg urina!

Šampon bogat vitaminima i mineralima, nazvan jednostavno "Q", kako se na islandskom kaže krava, uskoro će se naći na tržištu. Duža upotreba ovog šampona daje neočekivane rezultate.

Island: Pomama za šamponom od kravljeg urina!

Grupa islandskih studenata, inspirisana tajnama drevne kineske metode ulepšavanja Feng Meirong, napravila je šampon od kravljeg urina, što je samo jedan od bizarnih proizvoda koji su popularni u toj državi.

Šampon je proizveden u okviru inovativne studije na univerzitetu u Rejkjaviku, prenosi Rojters.Šestoro studenata došlo je na ovu ideju pošto su bili zapanjeni rezultatima pranja kose kravljim urunom, koja im je odmah postala svetlija i čista.

Poučeni ovim iskustvom odlučili su da naprave svoj proizvod za pranje kose na bazi kravljeg urina.Šampon bogat vitaminima i mineralima, nazvan jednostavno "Q", kako se na islandskom kaže krava, uskoro će se naći na tržištu.

Duža upotreba ovog šampona daje neočekivane rezultate. Preparat je obogaćen uljem kokosa, suncokreta i još nekih mirisa.

Iako neki tvrde da i dalje osećaju miris urina, šef tima mladih istraživača, Anton Rajner Hardisarson, objašnjava da je ovo stopostotni organski proizvod koji ne sadrži veštačke, niti bilo koje štetne sastojke.

Ovaj organski preparat je bogat amonijakom, ključnom komponentnom modernog šampona.Probna serija je razgrabljena, a interesovanje za šampon pokazali su najviše stariji kupci, objavila je u nedelju islandska televizija.

Mladi preduzetnici sada žele da istraže može li se od goveđeg urina napraviti i sapun i sredstvo za pranje veša.

Na islandskom tržištu javlja se svojevrsni trend ponude nesvakidašnjih proizvoda, poput testisa ovna, starog mesa morskog psa ili piva od kitovog brašna.

Inače, ajurvedska tradicionalna indijska metoda lečenja već vekovima koristi kravlji urin i balegu za pravljenje preparata za ulepšavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA