Kako odabrati savršen letnji parfem?

Leto idealno doba godine da promenite svoj parfem, a u tome vam može pomoći ovaj mali vodič.

Kako odabrati savršen letnji parfem?

SUPEROSVEŽAVAJUĆI CITRUSNI MIRISI

Na letnje mesece nas najčešće asociraju mirisi citrusnog voća, koji neretko podsećaj i na čistoću. Neki od najpopularnijih tonova parfema pripadaju upravo carstvu uzbudljivih mirisa citrusa. Iako se ne zadržava dugo na koži, idealan je za leto.

Ukoliko su vam ovakvi parfemi isuviše slatkasti, idealan odabir bi bili parfemi od bergamota.

"I dalje su to citrusni tonovi, ali bergamot pruža opipljiv miris čistoće i svežine bez prisustva postojanih i hladnjikavih mirisa citrusa", kaže Džejms Kraven, arhivar u poznatoj parfimeriji Les Senteurs.

Kada ih izabrati? Idealni su za sparne letnje dane, mediteranske destinacijei ugodne letnje noći...

MORSKI MIRISI

Ovaj tip parfema idealan je sunčane i vrele dane. Takozvani vodeni i morski tonovi imaju veoma upečatljiv vajb - osvežavajući ili s tonovima bibera i soli. Zato i ne čudi što su sve popularniji među muškarcima.

Kada ih izabrati? Idealan je za avanturističke odmore, piknike i odmore pored mora.

SPECIJALNE LETNJE VARIJANTE

Tokom leta, svi težimo ka laganom - laganoj odeći, laganoj hrani, pa nije ni čudo što želimo da upotrebljavamo i takve parfeme.

Mnogi poznati brendovi prave "remiks" svojih poznatih parfema tako da budu prikladniji za određene vremenske prilike. Leti se snažniji i puniji tonovi menjaju lakšim i voćnijim mirisima, poput mirisa mandarine, grejpfruta, dinje ili čak tonovi mentola i đumbira.

Kada ih izabrati? Idealan je za muškarce koji ne žele da se odreknu mirisa svojih omiljenih parfema, ali teže nekim blažim varijantama.

SVEŽINA KOLONJSKE VODE

Kolonjska voda je ultimativni letnji proizvod. Njegov osvežavajući i lagan miris je savršen ako želite da mirišetelepo, ali ne previše napadno.

Prvi put je napravljena davne 1709. godine u nemačkom gradu Kelnu, po kojem je dobila i ime.

Obično ovaj miris sadrži svega od dva do pet procenata čiste koncentracije parfema. Zbog toga je vrlo lagan miris.

Kada ih izabrati? Idealan je za sate posle treninga i sve vrste odmora, kada se opušteni i želite da i vaša koža odmori, ali da i dalje miriše prijatno i sveže.

KAKO IH KORISTITI

Velike temperature utiču na difuziju mirisnih nota, što znači da će se miris parfema zadržavati kraće na koži nego u zimskom periodu. Zato se odlučite za brendove koji nude čitav asortiman mirisa, od gela za tuširanje preko dezodoransa do parfema. Na taj način, određeni miris će duže vremena biti postojan na vašoj koži.
Nemojte se predati iskušenju da svoj omiljeni parfem nanesete pre odlaska u šetnju preko dana ili dok ispijate piće na plaži. Određeni sastojci parfema u kombinaciji sa suncem, mogu uzrokovati osetljivost kože i hiperpigmentaciju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA