Akcija učenika Ekonomske škole "Zidove prekrečimo, vandalizam spriječimo"

Danas su učenici Ekonomske škole, krečenjem uvredljivih grafita u užem centru grada, sproveli akciju, simboličnog naziva "Zidove prekrečimo, vandalizam spriječimo". Ova akcija se realizovala u okviru projekta "Obrazovanje za mir", koji implementira Helsinški odbor za ljudska prava u RS uz podršku USAID-a.

Akcija učenika Ekonomske škole "Zidove prekrečimo, vandalizam spriječimo"
Na ovaj način učenici su željeli skrenuti pažnju na uvredljive grafite u našem gradu.

Na fasadama se najčešće pojavljuju grafiti navijačkih grupa, ali i nacionalistički i fašistički grafiti, kao i oni koji vrijeđaju ljudsko dostojanstvo.

Niko od nas ne bi trebao okretati glavu od ove pojave i ništa ne preduzimati i na taj način slati poruku da nam ne smeta i da nas nije briga. Svaki građanin treba da se uključi i bori za ljepši grad u kom odrastaju naša djeca i mladi.

Ono što je sigurno jeste da i nadležne službe Grada i MUP-a trebaju više da se uključe u rješavanje ove problematike. Najbolji način sigurno jeste saradnja građana i svih ovih službi, jer upravo to donosi najbolji rezultat.

Današnja akcija je samo mali podsticaj i kap u moru i tako je i treba shvatiti, jer sigurno da učenici ništa veliko ne mogu napraviti bez podrške svih građana i nadležnih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA