Evropski pokret u BiH: gradonačelnik Mićić ličnost godine Republike Srpske

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izabran je za ličnost godine u Republici Srpskoj na tradicionalnoj manifestaciji koji organizuje Evropski pokret u BiH povodom Dana Evrope, održanoj u Brčkom.

Evropski pokret u BiH: gradonačelnik Mićić ličnost godine Republike Srpske

U obrazloženju priznanja koje je dodijeljeno Gradonačelniku Bijeljine navedeno je da je on svojim angažovanjem i radom lokalne uprave tokom prošlogodišnjih poplava u praksi pokazao da se u BiH uspješno mogu dostići evropske vrijednosti, a tokom aktivnosti na odbrani od poplava i obnovi posle povlačenja vode nije pravljena razlika po bilo kakvoj osnovi.

U izjavi za medije nakon ceremonije uručivanja priznanja, gradonačelnik Mićić je istakao da ovo nije priznanje samo njemu, nego i cijeloj lokalnoj upravi i svim onim stavnovnicima Grada Bijeljina koji su se tokom cijele prethodne godine trudili da pomognu ne samo sebi, nego i svojim sugrađanima:

- Upravo to su evropske vrijednosti koje, prije svega, želimo da imamo u našoj zajednici. Naravno, cilj nam je da se približavamo kvalitetu ekonomskog ambijenta kakav postoji u Evropskoj Uniji, kao i da postignemo političku stabilnost koja je preduslov za ekonomsku stabilnost. Tek tada možemo reći da smo postali ravnopravan partner Evropskoj Uniji i njenim zemljama članicama, zaključio je gradonačelnik Mićić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI