BFC SEE sertifikat Gradu Bijeljina

Predstavnici Vlade Republike Srpske i Privredne komore Republike Srpske uručili su danas gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću međunarodni sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju (BFC SEE - Business Friendly Certification South East Europe).

BFC SEE sertifikat Gradu Bijeljina

Grad Bijeljina ispunio je uslove za sertifikaciju grada sa povoljnim poslovnim okruženjem prema zahtjevima BFC SEE standarda, i ostvario ukupnu ocjenu u iznosu od 84,4% odsto.

- Dobijanje sertifika nije samo formalnost, već proces koji osigurava stalno poboljšanje rada lokalne uprave. Ispunjenost zadatih kriterijuma je potvrda dugogodišnjeg rada Gradske uprave Bijeljina na stvaranju povoljnog privrednog okruženja, otvaranju novih radnih mjesta i izgradnji novih privrednih kapaciteta, istakao je nakon svečane dodjele Sertifikata gradonačenik Mićić.

- Grad Bijeljina je treći grad u Republici Srpskoj koji je dobio BFC SEE sertifikat jer je ispunio sve neophodne uslove - uvojena su sva strateška dokumenta, kao i Plan kapitalnih investicija. Kroz Privredni savjet se realizuje dijalog sa poslovnom zajednicom, formirani su info-servisi za potencijalne investitore i prepoznat je značaj unapređenja poslovnog okruženja za razvoj grada, naglasila je Dragica Ristić, direktorica Privredne komore Republike Srpske.

Program sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava, koji se provodi u Republici Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, i Bosni i Hercegovini.

Sertifikacija gradova i opština podrazumijeva ispunjavanje, veoma zahtjevnih, 12 kriterijuma i više od 80 podkriterijuma za unapređenje kvaliteta usluga i informacija koje jedinice lokalne samouprave pružaju privrednicima i stranim investitorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA