Junker poslanicima: Ćutite, šaljem SMS Ciprasu!

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker ućutkao je poslanike u Evropskom parlamentu u Strazburu koji su mu zamerili što provodi mnogo vremena na mobilnom telefonu dok je pisao SMS poruku grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu.

Junker poslanicima: Ćutite, šaljem SMS Ciprasu!

Prestanite s tim pričama da stalno gledam u telefon. Pišem SMS Ciprasu. Ne znam da li vi imate priliku da to radite, ali ja ovde radim svoj posao, rekao je Žan-Klod Junker koji je održao govor pred Evropskim parlamentom nekoliko sati pre ključnog sastanka lidera evrozone o grčkoj krizi, prenosi Beta.

„Osim toga, apsurd elementarnog populizma i demagogiju predstavljaju stavovi da članovi Evropske komisije samo sede u salonima s pozlaćenim nameštajem i ne razmišljaju o uslovima života svojih građana", naglasio je Junker govoreći poslanicima Evropskog parlamenta.

Junker je odgovorio na primedbu jedne evroposlanice koja je rekla da se predsednik Evropske komisije „grčevito zakačio za mobilni i da ne zna za probleme običnih ljudi".

I dalje nezavodoljan, Junker je tokom govora istakao da neće tolerisati da ga grčka vlada naziva teroristom i da će o tome danas razgovarati s Aleksisom Ciprasom.

Grčki ministar finansija Janis Varufakis, koji je juče podneo ostavku, optužio je u subotu grčke kreditore za „terorizam i ponižavanje Grka". Pored SMS poruka, Cipras i Junker su juče razgovarali telefonom, saopštio je izvor blizak vladi u Atini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA