U Srednjoj stručnoj školi u Janji 21 mjesto za upis

Srednja stručna škola Janja jedina je na području grada Bijeljina u kojoj je nakon drugog roka ostalo slobodno 21 mjesto za upis u prvi razred, od čega najviše za zanimanje trgovca.

U Srednjoj stručnoj školi u Janji 21 mjesto za upis

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Bijeljina Radenko Todorović rekao je Srni da nakon drugog upisnog roka bijeljinski svršeni osnovci, koji nisu uspjeli da upišu neko od željenih zanimanja, popunjavaju mjesta u Srednjoj stručnoj školi Janja, za koju treći upisni rok završava sutra.

U prvom roku upis je završen u Ekonomskoj školi, Gimnaziji i Tehničkoj školi za četvrti stepen, u drugom upisnim roku bilo je mjesta u Tehničkoj školi za treći stepen, Srednjoj stručnoj školi Janja i Poljoprivrednoj školi.

"Najveće intersovanje, po tradiciji, vladalo je za Medicinsku školu, Gimnaziju i Tehničku školu. Mladi se, poznato je, u posljednjih nekoliko godina opredjeljuju da upišu Medicinsku školu, jer mnogi od njih namjeravaju da poslije završenog školovanja odu u inostranstvo", rekao je Todorović.

Upis u srednje škole na području grada Bijeljina, koji će biti obavljen od 25. do 30. avgusta, košta 50 KM, za one kategorije koje nisu oslobođene plaćanja upisa.

Troškovi su ostali na prošlogodišnjem nivou. Odlukom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske mjesta u srednjim školama na području Bijeljine ima za 1.008 učenika, koji će biti raspoređeni u 38 odjeljenja.

U Bijeljini je 2014/2015. godinu završilo 1.025 osnovaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA