Edukativno-zabavni događaj "Lajk za pametnu energiju"

UNDP u saradnji sa partnerima, sutra na trgu u Bjeljini, organizuje edukativno-zabavni događaj pod nazivom "Lajk za pametnu energiju".

Edukativno-zabavni događaj "Lajk za pametnu energiju"

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa Fondom za zaštitu okoline Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, a uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA-e u Bosni i Hercegovini, implementira projekat iz oblasti energetske efikasnosti pod nazivom GED - Zeleni ekonomski razvoj.

Tim povodom UNDP u saradnji sa partnerima, sutra u periodu od 19:00 do 22:00 sata, na Trgu Kralja Petra I Karadžordževića, organizuje edukativno-zabavnom događaj "Lajk za pametnu energiju".

Na edukativno-zabavnom događaju svi posjetioci će imati priliku saznati na koje načine mogu pametno koristiti energiju kako bi se doprinijelo boljem razumijevanju energetske efikasnosti.

Profesor Atom, zaštitno lice ovog projekta dijelit će stručne savjete i edukativne brošure o zaštiti okoline, uštedi novca i energetskoj održivosti. Sve učesnike u kvizu znanja očekuju brojne nagrade.

Cilj projekta "Zeleni ekonomski razvoj" je smanjiti trošenje javnih sredstava na potrošnju energije i vode, te omogućiti povoljan ambijent za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje „zelenih radnih mjesta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA