Potpisani ugovori vrijedni oko 555.000 KM

Federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisali su danas ugovore o realizaciji nekoliko infrastrukturnih projekata, kao i ugovor o dodjeli pomoći licima čija su poljoprivredna dobra uništena u prošlogodišnjim poplavama, ukupne vrijednosti 550.000 KM.

Potpisani ugovori vrijedni oko 555.000 KM

Ramić je nakon potpisavanja ugovora u Bijeljini rekao da će izvođači radova brzo početi renoviranje ulica uništenih u poplavama.

On je naveo da su grad Bijeljina i resorno ministarstvo danas zajednički podržali prijem devet pripravnika iz povratničke populacije.

Mićić je rekao da je potpisivanje ovih ugovora nastavak dobre saradnje sa resornim federalnim ministarstvom, te podsjetio da je prošle godine zajednički urađeno 30 kilometara puteva i ulica.

"Federalno ministarstvo izabralo je 21 korisnika pomoći za otklanjanje posljedica od poplava", rekao je Mićić.

Potpisani su ugovori o asfaltiranju pet ulica, kao i radovima na vodovodu u Mjesnoj zajednici Janja, ukupne vrijednosti 317.871 KM, od čega je učešće federalnog ministarstva 167.871 KM, a grada Bijeljine 150.000 KM.

Potpisan je i ugovor o obnovi Atik džamije u Janja i o izgradnji pomoćnog Medžlisa islamske zajednice Bijeljina, za šta je Ministarstvo izdvojilo po 15.000 KM.

Za ograđivanje zemljišta u vlasništvu Dobrotvornog društava "Merhamet" Bijeljina ugovorom je predviđen iznos od 8.000 KM.

Predstavnici resornog feredalnog ministarstva, grada Bijeljine i krajnji korisnici potpisali su danas i ugovore o dodjeli pomoći licima čija su poljoprivredna dobra uništena u prošlogodišnjim poplavama, ukupne vrijednosti 181.200 KM.

Od krajnjih korisnika, troje je dobilo poljoprivredne mašine, 15 plastenike od 100, 200 ili 300 metara kvadratnih, a dva korisnika građevinski materija za uništene stajske i pomoćne objekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA