Za projekte nevladinih udruženja 150.000 KM

Predstavnici pet nevladinih udruženja iz Bijeljine potpisali su danas ugovore sa UNDP-om koji će sa 150.000 KM finansirati njihove projekte.

Za projekte nevladinih udruženja 150.000 KM

Novac je obezbijeđen iz projekta "Jačanje lokalne demokratije" koji sa dva miliona evra finansira EU iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć /IPA/, a provodi UNDP u BiH.

Rukovodilac ovog projekta u UNDP Samir Omerefendić pojasnio je novinarima da je riječ o projektima iz različitih oblasti društvenog života, za omladinu i za pomoć starima, za ekologiju i kulturu, kao i za pomoć ranjivim grupama stanovništva.

On je pozvao organizacije civilnog sektora da odgovornim radom pomognu lokalnoj administraciji u pružanju što boljih usluga građanima.

Donaciju od 55.380 KM dobio je Omladinski savjet Bijeljine za projekat uređenja regionalnog resursnog centra za organizacije civilnog društva u eko-centru Amajlije.

Udruženje građana za promociju Roma "Otaharin" je za projekat kvalitetnog obrazovanja romske djece i opismenjavanje njihovih roditelja dobilo 42.320 KM.

Ekološko udruženje "Eko put" iz Bijeljine dobilo je 19.980 KM za projekat "Aktiviraj se i volontiraj za zdravu životnu sredinu".

Predsjednik ovog udruženja Snežana Jagodić najavila je da će novac biti utrošen za jačanje građanskog aktivizma i duha solidarnosti, projektima uređenja dječijeg igrališta u Velinom Selu koje je prošle godine najviše stradalo u poplavama.

Prema njenim riječima, dio novca namijenjen je za obuku novih članova ekološke patrole i za formiranje bioterapijskog vrta u Eko-centru Jezera, za rad sa ranjivim grupama stanovništva.

Novoosnovano udruženje "Porodični krug" je za projekat obuke volontera koji će se družiti sa starijim osobama u gradu dobilo 19.360 KM.

Njihovim projektom "Ne zaboravimo, od njih je sve počelo" planirano je osnivanje mreže mladih ljudi koji će se truditi da oplemene društveni život usamljenih starijih osoba u Bijeljini.

Za projekat Udruženja "Ubuntu" "Kulturna reanimacija - mladi kao lijek" obezbijeđeno je 13.540 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA