MUP RS podnio prijavu protiv direktora Bobar banke

Četiri odgovorna lica u Bobar banci, protiv kojih je MUP Republike Srpske podnio izvještaj Tužilaštvu BiH, oštetili su ovo akcionarsko društvo za deset miliona maraka.

MUP RS podnio prijavu protiv direktora Bobar banke

Riječ je o Draganu Radumilu (56), koji je bio direktor u periodu od 2005. do 2010. godine, Petru Cacanoviću (60), koji je ovu funkciju vršio od 2010. do 2014. godine, te Milevi Janković (53) i Radmili Telebak (60).

Pripadnici Jedinice za privredni kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske podnijeli su 28. jula izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su ova lica počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Navodi se da su Radumilo i Cacanović pribavili protivpravnu imovinsku korist za lice čiji su inicijali B.G. i za isti iznos oštetili akcionarsko društvo.

Oni su preuzimali zaduženja i evidentirana gotovinska sredstva od Jankovićeve i Telebakove, kojima su davali usmene naloge da gotovinska sredstva predaju licima koje oni odrede, što su one činile, bez evidentiranja isplata u poslovnim knjigama. Jankovićeva i Telebakova su po prethodnom dogovoru sa Cacanovićem i Radimilom sačinjavale fiktivne naloge za isplatu, kojim su zaduživale niže organizacione dijelove akcionarskog društva s namjerom da se prikrije manjak gotovinskih novčanih sredstava.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA