Davidović: Za 14 godina kroz kamp prošlo više od 21.000 djece

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović izjavila je danas u Dvorovima kod Bijeljine da je kroz "Ljetnu školu sporta Republike Srpske" za 14 godina prošlo više od 21.000 mališana, te da je namjera Ministarstva da taj broj, povećanjem broja kampova, od sljedeće godine bude veći.

Davidović: Za 14 godina kroz kamp prošlo više od 21.000 djece

Davidovićeva je danas posjetila košarkaški kamp koji se održava u okviru ove škole u Sportskoj dvorani Osnovne škole "Dvorovi".

Ona je navela da "Ljetnu školu sporta Republike Srpske" Ministarstvo finansira već 14 godina, a da će ove godine tokom jula i avgusta 1.500 sportista iz više od 30 sportskih grana, boraviti po sedam dana u Trebinju, gdje je škola zvanično počela krajem juna, kao i u još nekoliko gradova Srpske.

"Ministarstvo je za ovu namjenu u 2015. godini izdvojilo 190.000 KM", rekla je Davidovićeva. Ona je podsjetila da je u "Banji Dvorovi" prošle sedmice održan fudbalski kamp, a ove sedmice je u toku košarkaški.

"Na terenima Banje Dvorovi je prelijepo, sve je dobro organizovano zahvaljujući Košarkaškom savezu Republike Srpske, ali, važno je istaći i da je Srbija blizu, te da se održavaju zajedničke utakmice mladih", rekla je Davidovićeva novinarima nakon što je obišla košarkaški kamp.

Prema njenim riječima, cilj Ministarstva je da mladi što više borave u ovakvim kampovima kako bi razmjenjivali iskustva, a u prilici su da slušaju i predavanja o temema iz oblasti sporta da bi svoja znanja u toj oblasti unapređivali.

"Veoma je važno i da se druže, upoznaju i lijepo provedu sedam dana u toku godine", rekla je Davidovićeva i dodala da je namjera Ministarstva da sljedeće godine proširi kamp u "Banji Dvorovi".

Nenad Ignjatić iz Košarkaškog saveza Republike Srpske rekao je da se u kampu u Dvorovima nalazi 15 dječaka i 15 djevojčica koji su 2001. godište.

On je objasnio da se u toku sedmodnevnog kampa u Dvorovima radilo dva puta dnevno - ujutro i popodne, uz organizovana takmičenja.

"Osnovni cilj ovog kampa trebalo bi da bude da postiče ovu djecu da u svojim klubovima razvijaju talenat i da kroz naporan rad jednog dana postanu poznati košarkaši", rekao je Ignjatić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA