Oko 150 plovila na Savskoj regati

Savska regata startovala je danas sa lokaliteta Subotište u selo Crnjelovo kod Bijeljine sa oko 150 plovila, na kojima je oko 500 učesnika.

Oko 150 plovila na Savskoj regati

Trasa koju učesnici regate prelaze je duga 24 kilometra i za razliku od prethodnih godina kada je bila organizovana na rijeci Drini, prvi put se održava na rijeci Savi.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića, regata je u 10.20 časova startovala, a gradonačelnik je zauzeo mjesto u prvom plovilu.

U 13.00 časova u Ostojićevu predviđena je pauza za ručak i takmičenje u brzom ispijanju piva, a dolazak na cilj u Rači se očekuje oko 18.00 časova.

O bezbjednosti učesnika brinu ekipe Pogranične policije, Centra javne bezbjednosti Bijeljina, ronilačkih klubova "Panteri" i "Nautilus", Doma zdravlja i Civilne zaštite.

Plovilima mogu upravljati samo punoljetna lica sa uvjerenjem, odnosno, dozvolom za upravljanje plovilom, a čamci treba da budu registrovani i opremljeni spasilačkom opremom.

Regatom je otvorena manifestacija posvećena Svetom Pantelejmonu, zaštitniku i krsnoj slavi grada Bijeljina. Organizatori regate i ove godine su Gradska uprava Bijeljina i Turistička organizacija Grada.

Tokom prve nedjelje avgusta, povodom slave Grada, u Bijeljini se priprema bogat kulturni, umjetnički i sportski program pripremljen u slavu zaštitnika grada - Svetog Pantelejmona, čije ime znači svemilostiv.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA