Preduzeće "Elektro-Bijeljina" obilježilo krsnu slavu

Preduzeće "Elektro-Bijeljina" obilježilo je danas krsnu slavu - Svetog Proroka Iliju, uz ocjenu direktora Zlatana Lazarevića da poslovni uspjesi koji se nižu u ovoj velikoj kompaniji sa 900 zaposlenih doprinose napretku cijelog društva.

Preduzeće "Elektro-Bijeljina" obilježilo krsnu slavu

Lazarević je u obraćanju radnicima i gostima istakao da su distributivni gubici u sistemu "Elektro-Bijeljine" i u prvoj polovini godine zadržani ispod devet odsto, što je odličan rezultat.

Prema njegovim riječima, za protekle četiri godine distributivni gubici su smanjeni sa 13 na devet odsto, a smanjenje od jedan odsto stvara uštedu od milion maraka godišnje u energetskom sistemu.

Lazarević je naglasio da je struja za domaćinstva u Republici Srpskoj i dalje najjeftinija u regionu. U razgovoru sa novinarima on je ocijenio da je problem u vezi sa poskupljenjem struje u Republici Srpskoj politizovan, ukazujući da građani Bijeljine, drugog po veličini grada u Srpskoj, plaćaju mnogo veće račune za vodu nego za struju.

Lazaravić je dodao da bi eventualno poskupljenje struje donijelo "Elektro-Bijeljini" dobit od dva miliona KM godišnje, što je mnogo manje od ušteda koje su u energetskom sistemu već ostvarene dobrim poslovanjem i smanjenjem distributivnih gubitaka.

Prema njegovim riječima, na ovim prostorima uspješno su sanirane posljedice poplava, a građanima je omogućeno da utrošenu struju plate vaučerima Fonda solidarnosti i na taj način je naplaćeno gotovo 1,5 miliona KM.

Lazarević je rekao da "Elektro-Bijeljina" nastavlja da realizuje planove i brojne investicije na području 13 gradova i opština koji se nalaze u njenom sistemu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA