Česta neovlaštena upotreba javne hidrantske mreže

Bijeljinsko preduzeće "Vodovod i kanalizacija" saopštilo je da je učestala pojava neovlaštene upotrebe javne hidrantske mreže grada Bijeljina.

Česta neovlaštena upotreba javne hidrantske mreže

Hidrantsku mrežu neki neodgovorni građani i pravna lica koriste za zalivanje bašta, pranje dvorišta i drugih zelenih, betonskih i asfaltnih površina, zbog čega se preduzeće "Vodovod i kanalizacija" obratilo svim nadležnim za ovu problematiku.

"Obratili smo se Komunalnoj policiji, Odjeljenju za stambeno - komunalne poslove i zaštitu životne sredine gradske uprave, Centru javne bezbjednosti Bijeljina, Policijskoj stanici Bijeljina, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici grada Bijeljina i nadležnom inspektoru zaštite od požara da svako iz svoje nadležnosti preduzme sve neophodne aktivnosti, radnje i mjere na sprečavanju ove pojave", navodi se u saopštenju.

U ovoj firmi ukazuju da vinovnici ovih prestupa, osim štete koju prouzrokuju "Vodovodu i kanalizaciji" Bijeljina, vrlo često nestručnim rukovanjem oštete ili potpuno unište hidrante, što stvara dodatne troškove, ali i predstavlja opasnost da hidranti ne budu u funkciji u kritičnim situacijama, kao što su gašenja požara.

Novčana kazna za prestup poput nelegalnog korištenja hidrantske mreže kreće se od 1.000 do 10.000 KM za privredno društvo odnosno drugo pravno lice, novčana kazna od 500 do 1.500 KM, za odgovorno lice u pravnom licu, te kazna od 100 do 1.000 KM za preduzetnika, odnosno do 400 KM za fizičko lice.

Neovlaštenom upotrebom javne hidrantske mreže pravna lica i građani vrše i krivične prestupe krađa vode, samovlašće, oštećenje tuđe stvari, oštećenje javnih uređaja koji su propisani Krivičnim zakonom Republike Srpske, pa će postupanje policije biti od izuzetnog značaja za sprečavanje ove sve učestalije pojave.

Iz AD "Vodovod i kanalizacija" Bijeljina podsjećaju i još jednom upozoravaju da je preko hidranta javnog vodovoda zabranjeno koristiti vodu bez saglasnosti davaoca komunalne usluge, osim ako se voda koristi za potrebe vatrogasne službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA