Sjećanje na žrtve rata Tinje, Smoluće i Potpeći

Gradska boračka organizacija Bijeljina, u saradnji sa predstavnicima predratnih stanovnika Tinje, Potpeći i Smoluće, organizuje u nedjelju, 30. avgusta, obilježavanje 23 godine od oslobađanja stanovnika ovih naselja 1992. godine.

Sjećanje na žrtve rata Tinje, Smoluće i Potpeći

"Herojskim poduhvatom Vojska Republike Srpske, uz sadejstvo jedinica MUP-a Srpske i boraca ovih mjesta, 30. avgusta 1992. godine je probila neprijateljski obruč i spasila srpsko stanovništvo koje je nekoliko mjeseci hrabro odolijevalo stalnim napadima muslimansko-hrvatskih paravojnih formacija", navode u Boračkoj organizaciji Bijeljina.

U Boračkoj organizaciji naglašavaju da ovu bitku smatraju jednom od najhumanijih koje je Vojska Republike Srpske vodila u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Povodom ovog datuma, u nedjelju, 30. avgusta u 12.00 časova, članovi Boračke organizacije i predstavnici predratnih stanovnika ova tri sela organizuju služenje parastosa na Gradskom groblju u Pučilama, kod spomenika poginulim borcima i civilnim žrtvama rata Tinje, Smoluće i Potpeći.

U okviru obilježavanja ovog dana sutra će u Gradskoj Boračkoj organizaciji biti održana i konferencija za novinare, sa početkom u 10.00 časova.

Više od 7.000 stanovnika Smoluće, Potpeći i Tinje prije 23 godine bilo je u okruženju neprijateljskih muslimanskih paravojnih formacija puna četiri mjeseca, bez vode, struje, gladni i nenaoružani, a jednom od najhumanijih i najorganizovanijih operacija Vojske Republike Srpske /VRS/ oslobođeni su za tri dana krajem avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA