Tri lica uhapšena zbog krađe

Pripadnici Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina uočili su u izvršenju krađe nepoznate počinioce koji su pobjegli, ali su brzim i efikasnim operativnim radom policije na terenu pronađeni i utvrđeno je da je riječ o licu LJ.J, kao i o dva maloljetnika.

Tri lica uhapšena zbog krađe

Policajci su ih uočili u noći između 27. i 28. avgusta, u izvršenju krivičnog djela teška krađa, a na štetu pravog lica, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Tokom kriminalističke obrade, policija je došla do saznanja da je ova trojka 24. avgusta iz jednog pravnog subjekta u Ugljeviku ukrala veći broj raznih predmeta /akumulatore, razne vrste kablova, veći broj brusilica i drugog alata/.

Prema izjavi oštećenog, vrijednost otuđenih predmeta je oko 7.000 KM, navodi se u saopštenju i dodaje da su ovi predmeti pronađeni i vraćeni vlasniku.

Nakon završene kriminalističke obrade, protiv lica LJ.J. slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo krađa.

Prema maloljetnim licima slijede mjere i radnje predviđene Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Za prvih šest mjeseci ove godine CJB Bijeljina nadležnim tužilaštvima je, zbog izvršenja krivičnih djela, prijavio je 44 maloljetna lica, od tog broja 36 maloljetnika je prijavljeno zbog izvršenja krivičnih djela protiv imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA