Pravoslavna gimnazija od sledeće godine

Na platou pored Saborne crkve u Bijeljini danas je osveštan teren na kojem će uskoro početi izgradnja Pravoslavne gimnazije.

Pravoslavna gimnazija od sledeće godine

Obred je predvodio episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom koji je ovom prilikom istakao da je ovo važan dan za Srpsku pravoslavnu crkvu i Grad Bijeljinu jer će uskoro omladina u Bijeljini najzad imati priliku da pohađa gimnaziju koja će biti u okviru sistema srednjoškolskog obrazovanja, ali će biti i posebna, jer će u školskom programu posebna pažnja biti poklonjena nacionalnim i bogoslovskim predmetima.

Osveštanju je prisustvovao i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je istakao da će Grad Bijeljina podržati izgradnju ove škole:

- Stanovnici Bijeljine će imati mnogo koristi od ovog projekta, s obzirom da iskustva iz gradova u kojima postoje pravoslavne gimnazije govore da su ovo srednje škole sa jako dobrim obrazovnim programima, a da učenici koji ih završe ostvaruju vrhunske rezultate u daljem školovanju i radu. Grad će ustupiti zemljište i pomoći izgradnju Gimnazije u skladu sa mogućnostima i očekujemo da već sledeće godine bude upisana prva generacija učenika, izrazio je svoje očekivanje gradonačelnik Mićić.

Gimnazija je projektovana za školovanje oko 120 učenika u dvije smjene u četiri učionice i tri kabineta za izučavanje jezika i prirodnih nauka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    7°C
  • 05:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

199 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI