Žele od piva "Vermont Beer Jelly"

Bivši arheolog Nensi Varner pretvorila je svoje omiljeno alkoholno piće u prvi na svetu žele napravljen iz čistog piva!

Žele od piva "Vermont Beer Jelly"

Bivši arheolog Nensi Varner pretvorila je svoje omiljeno alkoholno piće u prvi na svetu žele napravljen iz čistog piva! Sa ovom kulinarskom novotarijom, Nensi je započela uspešnu karijeru proizvodnje ovog zanimljivog, originalnog i neobičnog želea od piva ili ako vam je volja džema od piva!

Nensi Varner (34), iz gradića Stove u Vermontu, SAD-u, je došla je na originalnu i zanimljivu ideju nakon što im je ponestalo voća prilikom pravljenja želea (džemova) u svojoj kuhinji.

"Ja sam po zanimanju arheolog po struci i provela sam skoro 10 godina radeći kao arheolog u jugoistočnom delu SAD- i sada sam sa suprugom se preselila u Vermont. Dugo vremena nisam mogla pronaći posao arheologija pa sam razvila blog o hrani iz hobija koji mi je zaokupljao slobodno vreme te sam tako iz hobija na kraju pokrenula i svoj biznis koji radim danas " izjavila je Nensi britanskim medijima.

"Bilo je za vreme duge zime u Vermontu,te sam tako postala "zavisnik" o konzerviranju voća u nedostaku voća i povrća na kraju sam se "okrenula prema mojim ormarima" gde sam imala puno zaliha piva i vina. te sam krenula u eksperimentiranje sa pivom što je rezultiralo na kraju sa želeom (džemom) od piva.! "kazala je Nensi.

Njeno maštovita kulinarska sposobnost dovela je nju i njenog muža Valtera da toliko daleko da sada prodaju sedmično i do 3.000 staklenki "Vermont Beer Jelly"- želea.

Za kojeg bi smo mogli reći i da je jedna vrsta ređeg džema.

Nensi i njen suprug Valter su tako pokrenulu Potlicker kuhinju prvu u Velikoj Britaniji koja se bavi proizvodnjom i prodajom žela od vina i piva. Proces kuvanja džema od piva je identičan voćnom.

U žele odnosno džem koji iz od piva dolazi u osam okusa, te sadrži pivo, šećer (od šećerne trske) i pektin (zgušnjivač), ekstrakti agruma koje se koristi za geliranje. Tako u zavisnosti od vrste piva, ali i dodataka, nude se različite slatkasto-gorki ukusi džema (želea) od piva koji mogu da se kupe.

Naravno u svojoj ponudi imaju i žele od vina. Svaka teglica "Vermont Beer Jelly" od 450ml sadrži oko 225ml piva, ali je sav alkohol uklonjen tokom procesa kuvanja ,tako da za doručak ne možete se napiti od ovog slatkog pivskog džema (samo da znate)

Tegla od 450ml želea od piva košta oko 7 dolara po komadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA