Gradonačelnica vodila grad preko „Vats apa“, ukrala milione i pobegla

Lidijane Lejte, gradonačelnica jednog siromašnog brazilskog grada, pobegla je od policije kako bi izbegla hapšenje jer je nezakonito izvlačila sredstva iz budžeta za školstvo, a grad vodila grad preko aplikacije „Vats ap“.

Gradonačelnica vodila grad preko „Vats apa“, ukrala milione i pobegla

Mlada gradonačelnica živela je luskuzno u Bom Jardimomu, glavnom gradu države Maranjao, a jedini način na koji je kontaktirala sa zaposlenima u upravi je bio preko mobilne aplikacije Vats ap, piše Bi-Bi-Si.

Svog dečka je postavila kao glavnog savetnika, a za njima je podignuta poternica. Njen advokat tvrdi da nije znala da pogrešno postupa.

„Bila je mlada i neiskusna kada je preuzela dužnost. Nije imala poverenja u druge ljude, a mnoge poslove poverila je svom dečku", rekao je advokat.

Lejte je bila u ranim 20-im godinama kada je njenom dečku Betu Rohi zabranjena kandidatura za gradonačelnika zbog optužbi za korupciju.

Međutim, ona se dosetila da se umesto njega kandiduje na izborima, na kojima je pobedila. Odmah potom postavila ga je za glavnom savetnika, a ona otišla da živi u Sao Luiš, glavni grad države, udaljen 275 kilometara.

Ranije tokom godine njih dvoje su raskinuli, a Roha je podneo ostavku.

Lejte je pobegla nakon početka istrage o zloupotrebi sredstava za obrazovanje.Istraga je pokazala da je iz školskog sistema nezakonito izvučeno oko četiri miliona dolara, što je potpuno uništilo obrazovni sistem i ostavilo učitelje bez plata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA