Počela nastava u svim školama na području grada

Svih 12 osnovnih i šest srednjih škola na području grada Bijeljina danas je počela nastava, izjavio je načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Slavko Bašić.

Počela nastava u svim školama na području grada

U osnovne škole krenulo je oko 9.500 đaka, a u srednje oko 4.200.

Prema Bašićevim riječima, u prvi razred osnovne škole upisano je 953 đaka, što je manje nego prethodnih godina. Najviše prvačića, njih 171, biće upisano u Osnovnu školu "Sveti Sava".

U Odjeljenju za društvene djelatnosti Bijeljina navode da ove godine Osnovna škola u Novom Naselju Janja nije upisala nijednog prvaka, pa će biti zatvorena, a mališani će nastavu pohađati u njihovoj centralnoj školi "Jovan Dučić" u Bijeljini.

Ovo je jedina škola u Semberiji koja je zatvorena zbog neupisanih prvaka, a slična situacija je prijetila i Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Suvom Polju.

"Ipak, ova škola nastavlja da radi sa 161 učenikom i 16 upisanih prvačića", rekao je Bašić. On je dodao da će tačan broj upisanih biti poznat tokom prve sedmice nastave, jer se moglo desiti da je neko od prethodno upisanih tokom ljeta otišao sa područja Bijeljine.

Na području opštine Ugljevik u novu školsku 2015/2016. godinu u tri osnovne škole upisan je ukupno 1.181 učenik, od kojih je 115 prvačića, a u Srednjoškolski centar "Mihailo Petrović Alas" upisano je ukupno 480 učenika.

Opština je za sve prvačiće obezbijedila sigurnosne prsluke i saobraćajne bukvare i na taj način uključila se u akciju "Zaštitimo djecu u saobraćaju".

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Ugljevik Đojo Spasojević poželio je učenicima i nastavnicima srećan početak nove školske godine.

"Opština Ugljevik podržava rad škola i finansijski stimuliše najbolje učenike iz tri osnovne škole, kao i iz Srednjoškolskog centra, učenike koji su ostvarili najbolji uspijeh i koji su osvajali prva, druga i treća mjesta na regionalnim i republičkim takmičenjima", rekao je Spasojević.

Povodom prvog školskog dana, u ugljevičkoj Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" priređen je kulturno-umjetnički program za prvačiće i učenike ove škole, koji su izveli najmlađi članovi Kulturno-umjetničkog društva "Rudar", a protojerej-stavrofor Mićo Pajkanović, paroh ugljevički, služio je obred blagosiljanja nove školske godine.

Direktor Osnovne škole "Aleksa Šantić" Sreten Lukić istakao je da je prvi školski dan poseban jer đaci prvaci prvi put dolaze u školu.

"Za đake prvake to je poseban dan, a mi smo im priredili bogat kulturno-umjetnički program da im ostane u lijepom sjećanju", rekao je Lukić.

Učenicima i nastavnicima početak nove školske godine čestitali su gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA