Uskoro stanovi za 16 socijalno ugrožnih porodica

U Bijeljini bi za dvije sedmice ključeve od stanova u stambenoj zgradi čija je izgradnja završena trebalo da dobije 16 socijalno ugrožnih porodica, potvrđeno je Srni u gradskom Odsjeku za saradnju sa nevladinim organizacijama.

Uskoro stanovi za 16 socijalno ugrožnih porodica

Grad je za izgradnju stanova obezbijedio infrastrukturu, projekte i prilaze, i za to uložio oko 200.000 KM.

Ovaj projekat rađen je u saradnji sa "Hilsverkom" iz Austrije, koji je obezbijedio sredstva za izgradnju objekta. U Odsjeku navode da se, osim ovog projekta, u saradnji sa austrijskim "Hilsverkom" ovih dana očekuje i završtak zgrade sa 12 stanova, namijenjenih romskim porodicama koje su u stanju socijalne potrebe.

Kada je riječ o dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama, u Gradskoj upravi navode da će uskoro biti izabran izvođač radova na zgradi Centra za socijalni rad u okviru koje će dnevni centar raditi.

Za ovaj posao je, kažu, obezbijeđeno 1.100.000 KM zajedno sa japanskom Vladom, koja je dala 200.000 dolara.

Očekuje se da će do polovine iduće godine biti završen dio zgrade Centra za socijalni rad sa dnevnim centrom za djecu sa posebnim potrebama.

U Gradskoj upravi navode da je planirano da u idućoj godini u budžetu bude obezbijeđen i ostatak sredstava, da bi Centar za socijalni rad do kraja godine bio kompletno završen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA