Nastavak realizacije infrastrukturnih projekata

Izgradnja gasovodne mreže kroz Bijeljinu biće nastavljena u narednom periodu, jer je sa Vladom Republike Srpske postignut dogovor o nastavku radova, naglasio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, na konferenciji za novinare koja je održana u četvrtak 03. avgusta.

Nastavak realizacije infrastrukturnih projekata

- Do sada je izgrađeno 300 kilometara mreže kroz grad, a uskoro ćemo početi vršiti eksproprijaciju zemljišta i, ako sve bude išlo po planu, u Bijeljini ćemo ubrzo imati gas, istako je Mićić.

On je dodao da gradska uprava radi na brojnim infrastrukturnim projektima kako bi Bijeljina građanima bila ugodno mjesto za život, a ujedno investitorima pogodno mjesto za nova ulaganja.

- Grad je izdvojio milion i 316 hiljada konvertibilnih maraka za plaćanje PDV-a, kako bi se nastavla izgradnja prečistača za otpadne vode. Prečistač će biti završen u naredna četiri mjeseca, a vrijednost ovog projekta je 7,5 miliona evra.

Osim toga, u saradnji sa Gold projektom izdvojili smo 400 hiljada KM za poboljšanje putne infrastrukture u Industrijskoj zoni 2 i izgradnju centralnog puta kroz ovu Zonu.

Pored kapitalnih, u gradu se realizuju i projekti manjeg obima - asfaltiran je parking u centru grada, iza tržnog centra „Emporium", postavljeni semafori na raskrsnici ulica Majevička - Dimitrija Tucovića i Kneginje Milice, a u toku je i potpuna rekonstrukcija Ulice Sofke Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA