Mališani iz Velike Obarske u posjeti Vidovicama

UG "SOS" iz Brčkog u saradnji sa Centrom za edukaciju i istraživanje (CER) iz Bijeljine, organizovali su još jednu sportsku radionicu u kojoj su mališani iz Velike Obarske bili gosti vršnjacima u Vidovicama, a sve u okviru projekta "Pruži mi ruku za sljedeći korak".

Mališani iz Velike Obarske u posjeti Vidovicama

Naime, na sportskoj radionici organizovano je druženje djece iz Velike Obarske i djece iz Vidovica, s ciljem da kroz druženje, sport i rekreaciju razviju sportski duh, ali i da se smanji nivo predrasuda koje su u današnjem životu sve više izražene.

"Nastojali smo da im izgradimo svijest o prijateljstvu, poštivanju vlastite kulture i tradicije, ali i upoznavanju i uvažavanju tradicije i kulture drugog i drugačijeg. Sportsku radionicu i ovaj put organizovao je trener, koji je učesnike podijelio u odgovarajuće grupe, te su organizovana raznorazna takmičenja, u kojima su djeca pokazala svoje sportske vještine. Učesnici na radionici iskazali su veliko zadovoljstvo kvalitetom organizovanja, ali i gostoprimstvom svojih vršnjaka iz opštine Vidovice. Ovo je bilo prvo upoznavanje djece iz Velike Obarske s djecom iz Vidovica, te očekujemo nastavak druženja, još boljeg upoznavanje i stvaranja čvršćeg prijateljstva i na narednim radionicama", kažu u CER-u.

Svrha projekta „Pruži mi ruku za sljedeći korak" je da okupi mlade ljude iz ciljanih opština i omogući im da kreiraju zajednička i pozitivna životna iskustva, te na taj način stvore ambijent koji će doprinijeti procesu pomirenja, mobilizacije ličnih i kolektivnih resursa u pravcu ostvarenja zajedničkih ciljeva, te opštem napretku stanja u BiH.

Bazirajući svoj rad na unapređenju položaja mladih kroz promociju i zagovaranje pomirenja, tolerancije i suživota u zajednici, UG „SOS" iz Brčkog u saradnji sa Centrom za edukaciju i istraživanje (CER) realizuje navedeni projekat u tri mjesta Srebrenik, Velika Obarska i Vidovice, a projekat se realizuje od 21. aprila i provodiće se do mjeseca decembar.

U decembru će biti održan završni događaj, na kojem će se djeca iz pomenutih opština okupiti u Brčkom, gradu koji simboliše funkcionalnost sva tri naroda, te će kroz glumu pokazati ono što su naučili u proteklom periodu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    7°C
  • 05:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

199 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI