Početak izgradnje nove zgrade sa dnevnim centrom

U Bijeljini je danas počela izgradnja nove zgrade Centra za socijalni rad sa dnevnim centrom za djecu sa posebnim potrebama, za šta je obezbijeđeno 1,2 miliona KM.

Početak izgradnje nove zgrade sa dnevnim centrom

Na svečanosti povodom početka radova, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je novinarima da je za prvu fazu izgradnje 300.000 KM obezbijeđeno iz donacija Japana, 200.000 KM iz Fonda solidarnosti Republike Srpske, a ostatak novca iz gradskog budžeta i kredita.

Ova faza obuhvata izgradnju cijelog objekta u kojem će prostor za dnevni centar biti završen do upotrebne dozvole.

Prema Mićićevim riječima, za završetak cijelog projekta potrebno je 2,4 miliona KM, a za nastavak radova biće zatražena pomoć Vlade Republike Srpske i donatora kako bi Centar za socijalni rad sa dnevnim centrom bio završen do kraja naredne godine.

On je rekao da Bijeljina godišnje izdvaja više od četiri miliona KM za potrebe korisnika Centra za socijalni rad, što je oko 11 odsto gradskog budžeta.

Centar vodi brigu o 5.000 ljudi iz najugroženijih kategorija u gradu.

Direktor Centra za socijalni rad u Bijeljini Milan Simeunović rekao je novinarima da će nova zgrada omogućiti kvalitetnije pružanje usluga socijalne zaštite i da će rad dnevnog centra biti značajan iskorak za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama.

Centar za socijalni rad u Bijeljini do sada je radio u neuslovnim barakama koje su dodatno uništene tokom prošlogodišnje velike poplave.

Do završetka nove zgrade, Centar će raditi u jednom od starih objekata bijeljinske bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA