Građani traže unapređenje infrastrukture

Iako Bijeljina važi za grad koji se najbrže razvija u BiH, njeni stanovnici i dalje traže od vlasti unapređenje infrastrukture. U mjesnim zajednicama nedostaju asfaltirane ulice, biciklističke staze, igrališta za djecu ali i ambulante porodične medicine.

Građani traže unapređenje infrastrukture

U najvećoj mjesnoj zajednici Ledinci u kojoj živi oko 20.000 Bjeljinaca, građani kažu - nedostaje mnogo stvari. - Nedostaju nam sportski tereni za djecu i omladinu, pijaca , novi trotoari, sjedište mjesne zajednice koje su nam dva puta rušili - kaže mještanin Svetislav Stevanović.

Rasprava o suficitu u gradskom budžetu uskoro će pred odbornike. Prilika da svako od njih kandiduje gdje da se utroši suficit, s obzirom na to da građani nisu imali priliku da predlažu u koje projekte treba utrošiti novac.

- Nama je prioritet Drinski nasip koji nas štiti od poplava. Selu nedostaje ambulanta, ima puno bolesnih ljudi. U postupku smo da podnesemo zahtjev. I Dom kulture treba da se renovira - kaže Velimir Zekić iz MZ Popovi.

Selima u južnom dijelu Semberije nedostaju biciklističke staze, posebno važne jer kroz ta sela prolazi magistralni put Bijeljina-Zvornik.

- Za poslhednjih osam godina samo smo školu uradili, bilo je nekih popravki domova, ali to je sve sitno. Prilaze, puteve do groblja treba uraditi. Biciklistička staza je urađena prije 15 godina, ali je propala - kaže Ljubo Maletić iz MZ Kojčnovac.

Učenica srednje škole Tanja Blagojević kaže da u Kojčinovcu mladima nedostaje mjesto za večernja okupljanja, a djeci igraonice.

Iz gradske uprave poručuju - dok se ne usvoji budžet za narednu godinu ne možemo govoriti o novim ulaganjima u mjesne zajednice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

17°

  • 17:00

    17°C
  • 20:00

    15°C
  • 23:00

    12°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

118 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

360 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 20. Apr 2024. 15:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI